7 alimente pe care ar trebuie sa le mananci zilnic

19 June of 2019

7 alimente pe care ar trebuie sa le mananci zilnic – Sănătatea, înainte de toate! Este un lucru pe care îl auzim de foarte multe ori de la diverse persoane sfătoase. Și este perfect adevărat, trecând peste faptul că această expresie pare un șablon.

Noi am făcut o listă cu cele mai bune alimente pe care ar trebui să le mănânci zilnic pentru ca sănătatea ta să fie de invidiat. Dacă nu vei reuși să respecți întocmai indicațiile noastre, măcar încearcă să aduci în alimentația ta de zi cu zi cât mai multe dintre următoarele bunătăți.

1. Spanacul. E bun fie crud (în salată, de exemplu), fie gătit cum știi tu mai bine. Oricum, aportul nutrițional este important: e plin de omega-3 și fier. Consumat regulat, spanacul reduce posibilitatea de a dezvolta anumite boli de inimă și preîntâmpină instalarea osteoporozei.

2. Iaurtul. Este un probiotic natural care îți întărește sistemul imunitar și oferă protecție împotriva multor boli ale sistemului digestiv. Unul dintre cele mai bune iaurturi este cel grecesc, de capră. Îl poți mânca simplu sau în combinație cu diverse fructe.

3. Rosia. Dintre toate sortimentele, cele mai bune sunt roșiile…de culoare roșie. Ele conțin antioxidanți care împiedică apariția unor boli de inimă, de plămâni și chiar de prostată. Le poți mănca în salată sau îți poți face un delicios suc.

4. Morcovul. Unii îl adoră, alții nici nu vor să audă de el. Dar beneficiile lui sunt greu de ignorat. Printre cele mai de seamă proprietăți este faptul de a fi un bun antiinflamator. În plus, are puține calorii deci nu te îngrașă.

5. Afinele. Mai greu de găsit zilnic având în vedere caracterul lor sezonier dar extrem de bune pentru sănătate. Studiile au arătat că afinele luptă împotriva cancerului, a diabetului și ajută la prevenirea îmbătrânirii. Sunt pline de vitamine și foarte gustoase.

6. Fasolea neagră. Toate soiurile de fasole sunt bune pentru inimă dar niciunele nu îți stimulează activitatea neurologică mai bine ca boabele de fasole neagră.

7. Nucile. Pline de omega-3 (mai mult chiar și decât somonul), nucile au un puternic efect antiinflamator, ajutând la creșterea imunității organismului.

Citeste si:

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

cura de vara, femeia roscata, vara

Previous:

Cura de vară, cura de vitalitate

Regimul disociat

Next:

Regimul disociat, potrivit oricând

You may also like

Post a new comment