6 uleiuri naturale miraculoase

08 May of 2018

Uleiurile naturale sunt alternativa sănătoasă și de multe ori mai puțin costisitoare la produsele cosmetice care ajută la refacerea podoabei capilare. Datorită proprietăților lor de excepție, părul crește mai sănătos și mai puternic.

Pentru noi, cele cărora le place să experimenteze coafuri noi și culori interesante, sănătatea părului este foarte importantă. Ca atare, încercăm să-i acordăm o îngrijire ca la carte, pentru a preveni căderea, ruperea sau alte probleme cu care firul de păr se poate confrunta. Avem tendința de a ne lăsa pradă tentației de a încerca zeci de produse care ne fac cu ochiul. Din păcate, de multe ori rezultatele se lasă așteptate. Fie este vorba de un tratament de lungă durată, care se presupune că este costisitor, fie nu este cel potrivit părului tău. Din fericire, am descoperit șase soluții naturale care te ajută să obții părul pe care-l visezi.

 Ulei de avocado  Popularitatea fructului a crescut în ultima vreme tocmai datorită conținutului ridicat de acizi grași sănătoși și de vitamine pe care-l are. Uleiul este potrivit pentru stimularea creșterii părului viguros. În avocado se găsesc vitaminele A, B6 și E, care au grijă de păr și contribuie la păstrarea sănătății lui. Fructul conține, de asemenea, o mulțime de antioxidanți cu ajutorul cărora este îmbunătățită alimentarea cu sânge a foliculilor piloși, cu un efect pozitiv asupra creșterii părului.

Cum se folosește: amestecă o linguriță cu ulei de avocado cu una de ulei de măsline. Distribuie amestecul prin masaj delicat pe pielea capului și pe fire. Înfășoară părul într-un prosop, iar după 20 de minute, timp în care uleiurile au răgazul să acționeze, clătește-te.

 Ulei de jojoba  
Spre deosebire de alte uleiuri naturale, cel de jojoba nu pătrunde în structura firului de păr. În schimb, el etanșează foliculii piloși și le permite să-și mențină umiditatea. Este recomandat mai cu seamă persoanelor care au părul uscat. Cantitatea de sebum se va reduce tocmai datorită foliculilor de păr sigilați.

Cum se folosește: uleiul poate fi aplicat direct pe scalp și pe firul de păr, însă trebuie îndepărtat cu grijă pentru că podoaba capilară este îngrășată. Poți adăuga puțin ulei de jojoba și în șamponul tău uzual, pe care îl folosești apoi în mod obișnuit.

 Ulei de măsline  
Hormonul dihidrotestosteron (DHT) este responsabil de reducerea foliculilor de păr, ce are ca urmare apariția calviției. Uleiul de măsline conține antioxidanți care limitează acțiunea acestui hormon. El stimulează circulația sângelui și hrănește părul cu substanțe valoroase, care sunt esențiale pentru sănătatea scalpului.

Cum se folosește: aplică-l direct pe piele și masează bine. Îl poți combina cu ulei de rozmarin, pentru a obține rezultate și mai bune.

 Ulei de ricin  Considerat un laxativ natural, uleiul este foarte bun și pentru firul de păr, întrucât îi stimulează creșterea rapidă și sănătoasă. El conține acid ricinoleic, care e antibacterian și antifungic, prevenind infecțiile scalpului.

Cum se folosește: distribuie uleiul prin masaj blând, circular pe întreg scalpul. În mod ideal, aplică uleiul de ricin seara, astfel încât să poată acționa toată noaptea.

 Ulei de cocos  Conține în principal acizi grași cu lanț mediu, ce depășesc membrana celulară din rădăcina părului și pot pătrunde în fir pentru a-l îngriji.

Cum se folosește: masează cu delicatețe pielea capului folosind o cantitate mică de ulei de cocos. Dacă nu vrei să-l utilizezi simplu, poți prepara o mască din ulei de cocos și avocado. Nu uita însă: indiferent de metoda aleasă, clătește apoi foarte bine părul.

 Ulei de rozmarin  Este potrivit pentru stimularea creșterii părului, fiind considerat de mulți aliatul numărul unu al firului viguros. El stimulează și îmbunătățește circulația sângelui, stimulează diviziunea celulară și dă naștere astfel firului nou de păr. Uleiul de rozmarin previne degradarea prematură a firului, totodată este eficient împotriva mătreții și ajută la revigorarea părului fragil.

Cum se folosește: aplică-l direct pe scalp și pe păr, prin masaj. O altă metodă este amestecarea mai multor uleiuri: de rozmarin, de măsline. Omogenizează bine și aplică pasta pe păr. Clătește după 30 de minute.

Citeste si:

 

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Lecția de stil: cu tact, pe tocuri

Next:

15 sfaturi pentru un ten impecabil

You may also like

Post a new comment