6 trucuri de machiaj senzationale pe care trebuie să la știi

08 January of 2016

Orice meserie are secretele ei și, de cele mai multe ori, profesioniștii nu vor să le divulge. Dar noi am aflat câteva trucuri de makeup și nu avem cum să nu-ți spunem și ție despre ele.

1. Lingurița din plastic. E cea de unică folosință. Doar că noi, fetele, o putem pune sub pleoapa de jos a ochiului când ne dăm cu mascara ca să nu ne murdărim partea superioară a obrăjorilor.

2. Ochi mari, mari de tot! Nu toate suntem înzestrate cu ochi mari, de aceea după ce terminăm cu aplicatul machiajului în jurul acestora trebuie să punem un strop de fard alb, crem sau roz pal în coltul interior al ploapei. Se creează astfel un efect optic de mărire a ochilor.

3. Buze frumoase. O cremă mai grasă nu e suficientă ca să ne facă buzele superbe! Dar dacă luăm o periuță de dinți mai mică (din aia pentru copii, de exemplu) putem să ne facem un peelling extraordinar iar buzele noastre vor căpăta un aspect sănătos și vor fi pline de volum. Evident vei avea nevoie și de o soluție exfoliantă pe care o poți prepara acasă, foarte simplu. Iei un pic de zahăr și-l amesteci cu ulei de cocos.

4. Fondul de ten perfect. Pentru o nuanță potrivită trebuie să faci testul gâtului sau cel cu încheietura mâinii. Astfel, culoarea trebuie să se potrivească pe aceste zone de piele, nu pe față.

5. Sprâncene arcuite. Dacă ai senzația că sprâncenele tale nu sunt suficient de arcuite, trebuie doar să colorezi puțin zona de sub ele cu un creion dermatograf de culoare deschisă: alb, roz, nude…Artificiul merge doar dacă ai aplicat un machiaz mai colorat sau mai intens în jurul ochilor.

6. Gata cu mascara! Nu, nu mă refer că nu mai ai voie să o folosești ci doar că s-a terminat și nu mai e nimic în tubuleț. Nu arunca periuța, însă. Spal-o, las-o să se usuce și folosește-o pe post de pieptăne pentru sprâncene. În funcție de forma periuței, ea poate fi folosită și pentru a colora sprâncenele cu fard.

Citeste si:

Articol exclusiv online
Text: Ada Oprea
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Terapia prin caldura

Next:

Razboi impotriva ridurilor

You may also like

Post a new comment