6 sfaturi pentru o partidă de sex mai bună

11 June of 2020

„Familiaritatea este moartea viații sexuale”, a declarat autoarea Allison Moon în „Girl Sex 101”. „Cu cât ne obișnuim mai mult cu cineva, cu atât devine mai puțin interesant sexul.” De aceea, iată câteva sfaturi rapide pentru a ajuta la îmbunătățirea plăcerii sexuale.

 1. Caută energii noi.
  „Mergi la dans sau încearcă yoga”, spune Moon. Abia dup ce te reconectezi cu propriul corp, poți avea aceleași pretenții de la partener. Un sondaj a descoperit că persoanele care formau un cuplu, dar inactive sexual, erau predispuse la sentimente de tristețe și se simțeau neatractive. De aceea, caută-ți puterea sexuală găsind noi modalități de a te mișca și de a te simți confortabil în corpul tău.
 2. Experiențe inedite.
  „Făcând ceva nou creează un sentiment de legătură și intimitate. Faceți o activitate care vă poate scoate din zona de confort, cum ar fi o plimbare prin parcuri de distracții”, recomandă Sunny Megatron, educatoare de sex și co-gazdă a American Sex Podcast. „Vei crea dopamină și vei dubla aceleași sentimente pe care le-ai avut în faza de lună de miere a relației tale.”
  Experții spun că dopamina și alte substanțe chimice din creier sunt legate direct de atracția fizică și pasiunea romantică.
 3. Instalează reguli.
  Încearcă să dicuți cu partenerul despre ceea ce vă place sau nu sexual, încercați noi poziții și vorbiți despre fanteziile voastre. Un sondaj online realizat în 2016 pe 1.200 de bărbați și femei cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani a arătat că bărbații și femeile au așteptări sexuale diferite. Este puțin probabil ca aceste așteptări să se schimbe peste noapte, de aceea cuplurile trebuie să-și comunice dorințele pentru a avea o experiență plăcută.
 4. Urmează un curs de sex.
  Cuplurile pot afla despre noile poziții, tehnici și jucării sau accesorii pentru jocul sexual, într-un mediu de învățare distractiv și nu intimidant.
 5. Mergeți într-o escapadă romantică.
  Aici sunt permise jocurile sexuale cu interpretare de rol. Alcătuiește-ți povești pentru personajele tale înainte de timp, îmbracă-te și distrează-te alături de partener.
 6. Comunicați.
  Lipsa de comunicare este adesea ceea ce duce la lipsa apetitului sexual într-o relație. Potrivit The Guardian, un sondaj recent a descoperit că cuplurile care se certau frecvent erau de 10 ori mai fericite decât cele care evitau conflictul. Stresul și problemele vieții sunt alți factori care afectează intimitatea sexuală, dar există modalități fructuoase de a depăși dezavantaje. Uneori trebuie doar să apelați la ceva simplu pentru a reveni pe traseu, dar mulți oameni lasă frica sau jena deoparte și încearcă.

Citeste si: 13 metode pentru a te face dorită mereu

Articol exclusiv online, text: Ada Oprea, sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

tristete, dragoste imposibila

Previous:

Cum să depășesti o dragoste imposibilă. Cum vindeci o inimă rănită

Libidoul femeilor

Next:

Libidoul femeilor la 20, 30 și 40 de ani

You may also like

Post a new comment