6 pași care-ți distrug relația

23 May of 2016

Prietenii, parintii, fratii, colegii, vecinii – cu totii au pareri cand vine vorba despre fericirea in relatie. Uneori, insa, sfaturile celor din jur pot fi periculoase pentru soliditatea relatiei. 

Specialistii Psychology Today au intocmit o lista cu cele mai mari 7 sfaturi gresite care iti pot distruge relatie. Asadar, nu le urma chiar daca multe persoane din jur ti le tot repeta!
1.“Intotdeauna sa ai asteptari mari de la relatia de cuplu”. De fapt, potrivit specialistilor, atunci cand treci prin schimbari importante in relatia de cuplu, cum ar fi o relatie la distanta, aparitia unui copil sau probleme financiare, e indicat sa mai reduci asteptarile si pretentiile, pentru a nu pune presiune suplimentara pe partener.
2.“Concentreaza-te pe tine, partenerul te va sprijini”. Nu zice nimeni sa nu te focusezi pe cariera sau pe pasiunile tale, insa gesturile mici si dese de afectiune, de atentie la adresa partenerului fac minuni. Nu trebuie sa astepti ca el sa faca primul pas.
3.“Daca e dragoste, nu mai e nevoie de altceva”. In realitate, dragostea e doar un aspect al unei relatii sanatoase, pe langa ea, cei doi parteneri trebuind sa fie si foarte implicati pentru ca lucrurile sa mearga bine.
4.“Partenerul ar trebui sa te faca fericit”. Da, e dovedit ca, intr-o casnicie, fericirea lui depinde foarte mult de fericirea ei, insa nu trebuie niciodata sa uitam ca principalul responsabil pentru fericirea unui individ este el insusi!
5.“Nu lasa relatia sa te schimbe”. Psihologii sunt de parere ca, din contra, e chiar indicat sa lasi relatia sa te transforme, sa te maturizezi o data cu ea.

Afla mai multe AICI

 

Comments

comments

Previous:

Iubirea, timidă 
sau exuberantă?

Next:

Strategie pentru fericirea in cuplu

You may also like

Post a new comment