6 obiceiuri care te seaca de energie

20 February of 2018

Nu, de data asta nu e vorba despre astenia de primavara. Este adevarat ca ea te oboseste dar cu un aport de vitamine corespunzator si cu un regim alimentar echilibrat te repui pe picioare imediat. De data asta este vorba despre acele lucruri pe care le faci aproape zi de zi si care te lasa fara energie.

1 Deshidratarea

Este o problema pe care cele mai multe dintre noi o avem. Nu gasim niciodata timp ca sa bem atata apa cat are nevoie corpul nostru. Insa, deshidratarea lasa urme adanci si solicita peste masura inima care face eforturi mari sa oxigeneze celulele si sa le infrupte cu nutrientii necesari. De aceea, apare senzatia de oboseala iar energia scade considerabil.

2. Ora tarzie de culcare

Suntem tinere, avem un program incarcat la munca dar trebuie sa facem loc si distractiei. Cand? Dupa orele de program, evident! Corpul nu-ti va da semne de oboseala imediat dar la un moment dat vei constata ca nu mai ai energie si parca si cheful ti-a disparut. Toate studiile efectuate (peste tot in lume) au ajuns la o concluzie foarte clara: cel mai bun somn, care te reincarca energetic este cel din intervalul 10PM- 1AM. Adica fix cand distractia este in toi.

3. Sedentarismul

Lipsa miscarii fizice, a sportului isi pun amprenta asupra sanatatii noastre, zi de zi. Nu trebuie sa te duci des la sala dar poti face un minim efort sa te plimbi prin parc. Ai sa vezi ca pe parcurs ce organismul se obisnuieste cu miscarea, energia ta va reveni la cote normale si vei putea intensifica nivelul efortului fizic.

4. Anemia

Fierul este un element important care restabileste nivelul energetic al organismului. Lipsa de fier (anemia) reduce considerabil productia de eritrocite iar oxigenarea este deficitara. Daca nu vrei sa iei suplimente de fier, mananca carne rosie sau oua.

5. Lipsa micului dejun

Multe dintre noi nu mancam micul dejun in ideea ca vom slabi in acest mod. Dar este o premisa gresita. Nutritionistii recomanda ca masa de baza micul dejun care iti asigura energie pentru tot restul zilei.

6. Dezordinea

Chiar daca multa lume spune ca propria dezordine este ordine pentru ei, nu e chiar asa. O incapere aglomerata, ticsita de lucruri aruncate pe te-miri-unde oboseste mintea si astfel, energia iti scade.

 

Citeste si:

 

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

6 ingrediente esențiale pentru un tonus ridicat

Next:

Yumeiho, masaj oriental cu efecte terapeutice

You may also like

Post a new comment