6 motive sexy să faceți dragoste în noaptea asta

28 August of 2011

La începutul relației dorința e puternică și sexul vine de la sine. Însă la un moment dat intervine rutina și partidele de amor se mai răresc – din diverse motive. Există însă și câteva motive întemeiate pentru care vă îndem­năm să nu uitați să mai faceți și dragoste din când în când.

Foto: Fotolia


1 Semn de afecțiune Ești de mult timp cu partenerul tău și aveți și perioade în care trăiți unul pe lângă celălalt, fără a vă spune prea multe. Nu pentru că nu vă mai iubiți, ci pentru că rutina de zi cu zi este extrem de obositoare. Așa e viața – și totuși te simți frustrat uneori. Sigur, ați putea vorbi despre aceste aspecte, însă uneori chiar nu se ivește ocazia. Și a­tunci intervin trupurile – o mângâiere poate spune mai mult decât o mie de cuvinte. Faceți dragoste pentru a vă comunica unul altuia: „Te iubesc, locul meu e lângă tine. Azi și pentru totdeauna.“
2 Fântâna tinereții Sexul făcut cu pasiune nu numai că îți ridică tonusul, dar stimulează și circulația, conferind strălucire tenului. Mai mult decât atât: hormonii emanați în timpul actului sexual încetinesc procesul de îmbătrânire. Dacă faci sex de 2-3 ori pe săptămână, vei arăta mai tânără: femeile cu zece ani mai tinere, bărbații cu doisprezece.
3 Hrană pentru ego Ne spetim, ne dăm peste cap, le facem pe toate și, dacă avem noroc, primim două vorbe de apreciere. Foarte bine, dar nu ne ajută prea mult ca femei. Cu excepția câtorva fru­museți renumite, prea puține dintre noi primesc o confirmare a feminității lor. Slavă Domnului, exis­tă dra­gostea! A te simți do­rită este o ade­vă­rată hra­nă pentru ego și balsam pentru suflet. Când, prin cor­pul tău, prin miș­cările ta­le și prin felul tău de a fi, reușești să aprinzi scânteia pasiunii în bărbat, e o senzație care face al naibii de bine la suflet și la minte.
4 Anti-stres În timp ce facem sex se elimină adrenalina și se formează hormonul oxitocină, un hormon care ne face să ne simțim bine. Iar după orgasm, corpul ne este invadat de un flux de endorfine. Acest „drog natural“ destinde și are un efect pozitiv asupra întregului sistem nervos. În plus, înlătură blocadele și stimulează somnul profund. Iar somnul adânc asi­gură stabilitate psihică. Cu alte cuvinte, partidele de amor regulate echivalează cu un weekend petrecut la SPA.
5 Relaxarea creierului Te întinzi seara în pat și, în loc să te relaxezi, se învârt rotițele creierului, rumegând diverse probleme. Te gândești, te frămânți, cauți rezolvări. Iar starea de spirit pendulează undeva între enervare că nu poți adormi și extenuarea de peste zi. Și cât de bine face atunci când se apropie cineva de tine, extră­gându-te din starea aceea de „trebuie să fac“ și „trebuie să dreg“, oprind acel carusel al gândurilor negative!
6 Sănătate Dacă faci sex în mod regulat, participi incredibil de mult la starea de sănătate a corpului tău. Sexul stimulează sistemul imunitar, protejând astfel de tot soiul de boli infecțioase. În plus, întărește inima și sistemul circulator, scăzând astfel riscul unui infarct. Pe lângă toate acestea, menține și flexibilitatea coloanei vertebrale, asigură o ținută dreaptă și întărește mușchii perineali.
Da, o noapte de dragoste este asemenea unui elixir de întinerire – pentru corp, suflet și nu în ultimul rând pentru întreaga voastră relație.

Comments

comments

Previous:

Cupluri regale, iubiri de poveste

Next:

Întâmplări de… dormitor

You may also like

Post a new comment