6 mari greșeli pe care le faci când îți speli părul

24 October of 2020

Este important ca părul să fie curat, strălucitor și să miroase frumos. Pentru aceasta trebuie să-ți speli părul cu regularitate. Când faci asta încercă să eviți aceste cele mai comune greșeli, și vei vedea rapid o schimbare importantă în bine.

 1. Își speli părul în fiecare zi! Mare greșeală!
  Stilistii spun că părul arată cel mai bine atunci când uleiurile naturale produse de scalp ajung pe firul de păr, prin periere sau pieptănare, sau pur și simplu în virtutea lucrurlior, până la vârfuri. Și ca să se întâmple asta este nevoie ca șamponarea să se facă la 2-4 zile, în funcție de cât de uscat este părul tău. În felul acesta se va regla chiar și secreția exagerată de sebum.
 2. Folosește ceea ce-i priește!
  Unii spun că ar fi utilă schimbarea șamponului la unele intervale de timp. Experții spun însă să folosești ceea ce funcționează, atâta vreme cât are efecte. Părul tău nu poate face diferența dintre mărci și nici nu se adaptează la un anume produs, nici nu dezvoltă toleranță sau dependență. Alege mereu un șampon care să fie în acord cu tipul tău de păr, eventual combină două variante care se potrivesc părului tău (vopsit și uscat, sau gras și ondulat). Este însă important să nu folosești un produs pentru păr uscat dacă ai părul gras, de exemplu.
 3. Prea mult șampon, mult prea mult …
  Șamponul are ca scop curățarea scalpului și a părului din apropierea scalpului, nu degresarea firelor de păr. Deci concentrază procesul de spălare la acest nivel, nu pe toată lungimea firului de păr. Oricum șamponul va ajunge pe tot firul de păr, așa că nu este nevoie să extragi orice urmă de grăsime din firul de păr, de două-trei ori pe săptămână, insistând pe toată lungimea firului. Spălatul excesiv este cauza care duce la despicarea firelor de păr.
 4. Ai renunțat la balsam
  Dacă vrei păr strălucitor, folosește balsam de fiecare dată când te speli pe păr. Bonus: balsamul reduce fricțiunea și ruperea și are efect și la următorul spălat pe cap. Mai mult, este util ca din când în când să te speli pe cap cu … balsam? Întrucât șamponul poate fi foarte dur, este o alternativă plăcută și binefăcătoare pentru păr. Respectă regulile: nu folosi mult balsam, întinde-l pe tot părul și clătește-te din abundență. Balsamul nu poate face curățarea profundă, dar va face foarte bine părului și acesta va arăta foarte frumos. Poți face asta o dată la fiecare două săptămâni, mai ales dacă te speli pe cap la 3-4 zile o dată.
 5. Folosești apă prea fierbinte
  Apa caldă deschide cuticula unui păr și pemite șamponului și balsamului să își facă treaba, iar apa rece ajută la închiderea cuticulei și la etanșarea umezelii, din balsam, în firul de păr, ceea ce te va ajuta să ai un păr strălucitor și sănătos. Deci, spalăte cu apă caldă, nu fierbinte, clătește cu apă rece. Dacă nu suporți clatește părul la final cu o cană de oțet de mere amestecat cu două căni de apă. Oțetul închide cuticulele, este un exfoliant delicat care îndepărtează acumularea produsului și împiedică mătreața de pe scalp.
 6. Clătești prea insistent dacă ai părul vopsit
  Întrucât părul colorat absoarbe și eliberează apa mult mai ușor, pierzi o parte din culoare. Clătește-te rapid, cu apă rece sau călduță și folosește mereu un șampon pentru păr vopsit.

Dacă vei respecta aceste sfaturi câd îți speli părul, acesta va arăta bine, fără prea multă bătaie de cap.

Citeste si: Adevărat și fals despre părul tău iarna

Text: Otilia Ignat/ sursa foto: unsplash.com

Comments

comments

CC, BB, creme pentru fata, femeie frumoasa, ten frumos

Previous:

BB sau CC? Care-i diferența și cum alegi ce folosești

4 substanțe nutritive de care ai nevoie pentru o piele frumoasa - și 3 de evitat

Next:

4 substanțe nutritive de care ai nevoie pentru o piele frumoasă – și 3 de evitat

You may also like

Post a new comment