6 ingredinete secrete pe care le poți adăuga când speli rufe

12 October of 2020

Ia în calcul aceste ingrediente secrete pe care le poți folosi când speli rufe. Rufele curate și proaspete aduc un sentiment de ordine și bucurie în viața noastră, iar soluțiile de mai jos contribuie substanțial la asta.

Lamâie

Când viața îți dă lămâi, poți face cu ele mai mult decât limonadă – poți elimina petele de pe rufele tale, în mod natural. Efectul este magic, iar procesul este unul organic. Lămâia nu doar curăță petele, dar aduce strălucire culorilor, îndepărtează petele de rugină și lasă un miros proaspăt. Este eficientă și la rufele colorate și la cele albe. Dizolva sucul în apă, nu-l turna direct pe rufele sau hainele colorate.

Poți pune suc de lămâie, direct pe pata unei haine sau rufe albe. Efectul este garantat!

Sare

Sarea ajută la îndepărtarea pertelor de sânge, mâncare și grăsime. Sarea nu este un produs pentru rufe, în sine, dar poate fi eficientă în eliminarea anumitor pete. Modul în care ar trebui să fie folosită sarea depinde de tipul de pată. Îmbrăcămintea cu pete de sânge, de exemplu, trebuie înmuiată în apă rece, cu sare. O pată de grăsime, trebuie acoperită cu sare, lăsată să absoarbă grăsimea și apoi îndepărtată înainte de a pune haina la spălat. Sarea îndepărtează și mirosurile neplăcute. În plus curăță și dezinfectează mașina de spălat.

Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un agent de curățare natural, economic și sigur. Adaugă bicarbonat când speli prosoapele din bucătărie. Pune 1/2 de ceașcă de bicarbonat de sodiu împreună cu detergentul pentru rufe la începutul ciclului de spălare. De fapt, bicarbonatul de sodiu și oțetul sunt o combinație magică pentru rufe, daca sunt folosite împreună, la rufele albe.

Apă de gură

Adaugă un capac de apă de gură, pe bază de alcool, la spălatul lejeriei cu miros neplăcut. Te va scăpa de bacterii, mirosuri și germeni. Se folosește la ciclul de clătire. În plus, apa de gură este, de asemenea, o modalitate excelentă de a curăța tamburul mașinii de spălat.

Oţet alb

Oțetul este o metodă veche, dar foarte eficientă pentru a spăla rufe. O ceașcă de oțet la ciclul de clătire va elimina rezidurile de detergent care pătează hainele. Toarnă 1/2 cană în compartimentul balsamului chiar înainte de ultimul ciclu de clătire. În plus face prosoapele pufoase, hainele negre strălucitoare, iar pe cele albe le luminează.

Uleiuri esentiale

Uleiurile esențiale oferă un mod natural de a parfuma rufele spălate, dar și o soluție perfectă pentru a combate bacteriile și mucegaiul. Adaugă câteva picături de ulei esențial de lavandă sau arbore de ceai pentru a preveni acumularea de mucegai și pentru a avea un parfum de rufe personalizat.

Citește și: Uleiurile esentiale cele mai folosite. O lista scurta si utila

Comments

comments

obiecte decorative

Previous:

Top 5 obiecte decorative ce schimbă instantaneu atmosfera camerei de zi

umiditatea din casa

Next:

Umiditatea din casă, principală sursă de disconfort

You may also like

Post a new comment