5 trucuri pentru un păr impecabil indiferent de vârstă

13 December of 2017

Unele femei se nasc cu o podoabă capilară spectaculoasă. Orice ar face sau nu ar face, părul le stă impecabil. Alte femei pierd mult timp încercând să-i dea părului un aspect elegant și sănătos. Ceea ce trebuie să știi este că un păr superb nu se obține de pe o zi pe alta. Ca el să arate perfect, în primul rând firul de păr trebuie să fie sănătos și corect îngrijit.

5 trucuri pentru un păr impecabil indiferent de vârstă:

  1. O mască

Nu alerga după măști de păr care să miroasă ca un parfum elegant și care arată atât de spectaculos de parcă ar rezolva orice problemă. Folosește puțin ulei de măsline, gălbenușuri de ou, vitamina A uleioasă, vitamina E, ulei de ricin și puțin Bitter suedez. Aplică masca în momentele în care simți că începi să pierzi mai mult păr decât ar fi normal.

  1. Îndreptatul părului

Este un proces important și trebuie tratat ca atare. În primul rând, asigură-te că te poți baza pe plăci de îndreptat părul de calitate. În caz contrar, te poți trezi cu părul ars. Așadar, folosește placa la o temperatură mai scăzută, niciodată nu îndrepta firul de la rădăcină, să nu riști să apropii placa prea mult de scalp, asigură-te că părul nu este îmbâcsit și niciodată, dar niciodată, nu îl îndrepta atunci când este chiar și puțin umed.

  1. Tunde-l regulat

Există tunsul pentru întreținerea părului și tunsul pentru regenerare. Primul se face aproximativ la 3 luni, unde stilistul va tăia exact cât a crescut de la ultima vizită, pentru a păstra o formă specială. Al doilea este recomandat lunar și reprezintă doar tăierea vârfurilor despicate, pentru o sănătate mai bună a părului.

  1. Fără transformări radicale

Pentru un păr mai sănătos, evită transformările radicale de culoare sau încercările de a deschide nuanța, pentru că pot produce efecte nedorite. În primul rând, vor elimina pigmentul natural și astfel părul va fi mai sensibil, cu fire despicate de care nu vei mai scăpa prea ușor.

  1. Apa poate fi un inamic

Evită să speli părul cu apă prea fierbinte. Când mergi în vacanță, la mare, încearcă să îl ferești cât mai mult cu putință de apă, același sfat fiind recomandat și pentru sfârșiturile de săptămână în care te relaxezi la piscină. Prea mult clor va fi nociv pentru păr.

Un păr sănătos ține în primul rând de prevenție. Apoi, caută sa ai la dispoziție cele mai noi aparate și tehnologii de îndreptare a părului, eliminând produsele mult prea uzate din trusa de make-up. Câteva reguli simple, precum cele enumerate mai sus, te vor ajuta să ai un păr natural sănătos și superb, indiferent de vârstă, fără să apelezi la soluții minune care oricum nu dau rezultate. Nu în ultimul rând, nu vei putea obține un păr impecabil pe loc. Procesul de îngrijire este continuu și trebuie respectat cu mare atenție. Îți vei mulțumi singură mai încolo. Și asta pentru că un păr sănătos înseamnă în primul rând o viață mai sănătoasă.

 

Copyright: Shutterstock / Sursă foto: Nadino

Comments

comments

Previous:

Cele mai populare măști antirid

Next:

Îmbracă-te potrivit siluetei tale

You may also like

Post a new comment