5 trucuri-minune pentru o locuință mai spațioasă

13 December of 2017

Mulți dintre noi locuiesc în spații restrânse, dintr-un motiv sau altul, și visează la camere de poveste, luminoase și încăpătoare.

Desigur, sunt și cei care se simt confortabil într-un spațiu mai mic și mai practic, unde lucrurile sunt mai ușor de organizat. Felul în care îți amenajezi locuința, însă, schimbă întreaga percepție asupra propriului tău colț de lume. Cu doar câteva schimbări de obiecte și culoare, locuința ta poate arăta mai spațioasă, fără să apelezi la amenajări costisitoare.

Mai jos vei găsi 5 trucuri care îți vor transforma locuința complet. Acestea nu necesită reamenajări costisitoare, ba chiar sunt extrem de ușor de pus în practică, iar efectul va fi garantat. Cu doar câteva schimbări strategice, vei putea crea iluzia perfectă:

  1. Organizează-ți lucrurile. Dezordinea este motivul principal pentru care locuința arată îngustă și neprimitoare. Organizează-ți lucrurile în spații de depozitare, pe rafturi sau sub pat. Cu cât lucrurile sunt mai aranjate sau chiar ascunse vederii, cu atât camera va părea mai spațioasă.
  2. Alege piese mici de mobilier. Evită canapelele sau fotoliile mari care tind să acopere întreaga podea. Optează pentru piese mici de mobilier precum un taburet, un colțar sau o măsuță de cafea. Cu cât podeaua este mai vizibilă, cu atât camera pare mai încăpătoare.
  3. Ține cont de culori. Pentru ca o cameră să pară mai spațioasă și aerisită, albastrul și verdele sunt alegerea optimă. Pentru a crea senzația de intimitate, culorile calde precum roșul sau galbenul sunt cele potrivite. Poți începe chiar de la draperii. Iar curățenia de Crăciun, pe care urmează să o faci cât de curând, este momentul ideal să aduci un strop de culoare în casa ta. Pentru a crea efectul perfect, poți vopsi pereții în alb sau poți alege pardoseala într-o culoare deschisă. Astfel, lumina naturală va pătrunde în fiecare colțișor, mărind vizual spațiul.
  4. Oglinda: un obiect indispensabil. Suprafețele care reflectă lumina oferă un aer aparte locuinței. Oglinda, în special, este un accesoriu care poate schimba de unul singur impresia asupra unei locuințe. Așază o oglindă înrămată pe un perete simplu sau o oglinda cu picior într-un colț al camerei, iar aceasta va părea mult mai încăpătoare. Este un truc foarte simplu, cu un efect deosebit.
  5.  Pune accentul pe înălțime. Un truc important pentru cei cărora albul li se pare prea plictisitor: dungile verticale pun accentul pe înălțimea peretelui, complimentând look-ul unei camere spațioase. Lambriurile au aici același efect. De asemenea, un raft înalt sau un bec simplu, lipsit de ornamente, sunt elemente care accentuează dimensiunea camerei.

Așadar, indiferent de tipul de locuință, nu există motiv să nu ne putem construi spațiul așa cum îl dorim. Cu aceste sfaturi simple, îți poți organiza locuința astfel încât să devină mai spațioasă și mai luminoasă.

 

Sursa foto: Shutterstock.com

 

Comments

comments

Previous:

Frumoase, dar periculoase. Unele plante din casa pot fi un pericol

acasa

Next:

Acasă. Trei povești care trăiesc cu tine, sub același acoperiș

You may also like

Post a new comment