5 trucuri geniale pentru amenajarea unei bucătării de poveste

31 October of 2016

O bucătărie plină de energie pozitivă, spațioasă și primitoare poate fi obținută cu doar câteva trucuri, iar noi îți arătăm ce ai de făcut pentru a avea parte de un astfel de decor de basm.

În bucătărie familia ta se adună în fiecare zi pentru mese delicioase, pentru cafeaua de dimineață și pentru momente speciale. Tocmai de aceea merită să îi acorzi un plus de atenție atunci când o amenajezi și merită să îi conferi acel aer unic de „acasă“. Iată câteva trucuri prin care îți vei individualiza bucătăria și o vei face una cu adevărat deosebită.

  • Mobila de bucătărie este piesa de bază. Cum o alegi?

Tonul bucătăriei este dat de mobila pe care o alegi. Este o decizie dificilă și pe care trebuie să o faci cu mare grijă. În loc să alegi o bucătărie gata făcută, de ce să nu ai una croită după gustul tău? Este de preferat să optezi pentru una la comandă, pentru că fiecare bucătărie are amplsate țevile de aragaz și de chiuvetă diferit. Dacă alegi un mobilier conceput la comandă se va plia perfect pe spațiul de care dispui. Mai mult decât atât, mobila la comandă îți oferă și libertatea de a alege din zeci de culori și combinații, dar și de a alege materialul. Probabil ți s-a întâmplat să îți placă o mobilă de bucătărie, dar să nu fii foarte încântată de material, iar atunci când o faci la comandă rezolvi aceste mici probleme.

Privește printre aceste modele de mobilă de bucătărie, toate făcute pe comandă și pe care le poți avea și tu în casa ta, dar după dimensiunile locuinței tale. E greu să nu admiri imaginile cu respectivele camere cu un mobilier atât de frumos și de atent lucrat. Cu siguranță te vei simți instantaneu mai bine odată ce pășești într-o bucătărie decorată ca una dintre cele din fotografii.

  • Optează pentru o culoare deosebită și care să adauge căldură camerei

Majoritatea bucătăriilor au cam același decor. Culoarea dominantă este bej, roșu sau alb și toata camera este gândită în jurul culorii mobilei. De ce să nu vii cu o idee originală și să realizezi o bucătărie într-o culoare deosebită. Nuanța ideală pentru camera în care toată familia se adună este galbenul. Alege un galben pai, este culoarea optimismului și nuanța care îți va conferi o stare de bine.

  • Câștigă spațiu pentru toată familia

Îți poți imagina un final de zi mai reușit decât o cină în familie, cu cei mici povestind ce-au făcut peste zi și cu voi doi uitându-vă cu drag la ei? Noi nu prea a putea, asa ca o masa la care sa incapa toti membrii familiei este indispensabilă. Tocmai de aceea, o idee foarte bună este să optezi pentru un colțar. În magazinele de mobilă vei găsi niște modele foarte moderne  de colțare, cu spații de depozitare.

  • Unul dintre cei mai importanți factori de care uităm adesea

Lumina este un factor foarte important când vine vorba despre decorul unei case, însă adesea uităm de ea și o lăsăm pe planul al doilea. O bucătărie luminoasă este mai primitoare și te va încărca de energie la prima oră a dimineții, când îți prepari cafeaua. În locul unui singur corp de iluminat în tavan, optează pentru spoturi de-a lungul mobilei, pentru un efect elegant și o atmosferă deosebită.

  • Detaliile fac diferența

Între o bucătărie ca oricare alta și una în care te simți relaxată diferența stă în mici detalii. Obiectele decorative, chiar și vesela folosită, toate acestea pot să contribuie la crearea unui ambient primitor. Fotografiile de familie sunt și ele binevenite în această cameră atât de specială, iar florile aduc un plus de prospețime. Nu uita că în bucătărie îți petreci destul de mult timp dintr-o zi, așa că ai toate motivele din lume să o decorezi cu aceeași atenție pe care le-o oferi altor camere.

Cum ți se par aceste idei? Le-ai pus în aplicare în casa ta?

 

 

Sursa foto: Shutterstock   

Comments

comments

Previous:

Galben – Mai multă veselie

Next:

Crezi că locuința ta e curată? Iată locurile nebănuite în care se ascund microbii

You may also like

Post a new comment