5 sfaturi practice ca sa scapi de depresie în mod natural

21 May of 2015

Depresia afectează din ce în ce mai multe persoane, indiferent de sex sau vârstă. Această boală îți scade, în mod clar, calitatea vieții și odată acceptată trebuie și tratată.

Psihologul este, poate, una dintre cele mai bune variante pentru a trata depresia. Cu toate acestea, înainte de a apela la psihoterapie, poți încerca variantele de mai jos pentru a vedea dacă starea ta se ameliorează.

1. Râzi. Știu, e mai greu să zâmbești când suferi în tăcere, dar trebuie să încerci. Urmărește la televizor cele mai tari comedii sau seriale ale momentului. Este imposibil să nu râzi. Nu degeaba se spune că râsul este cel mai bun medicament. Starea ta se va schimba imediat.
2. Pleacă de lângă oamenii toxici. Sunt peste tot în jurul nostru dar nu toți îi simțim. Doar cei mai sensibili sau predispuși la depresie experimentează toxicitatea altora. Pur și simplu rupe legăturile sau încearcă să-i eviți pe cât posibil.
3. Mănâncă sănătos. Expresia devenită deja un clișeu ascunde mult adevăr în ea. O alimentație cât mai naturală îți suplimentează organismul cu acele substanțe benefice care te pot scoate din starea de depresie. Evită cofeina, alimentele procesate și cele bogate în sare. De mare ajutor sunt vitamilele B, D sau C, alături de magneziu sau zinc.
4. Fă ceva ce-ți place. Orice: sădește-ți o mică grădină, aleargă prin parc, colecționează timbre, gătește, oferă-ți ajutorul ca voluntar pentru o cauză. Absolut orice îți creează plăcere. Un hobby este mereu relaxant.
5. Nu te izola. Acceptă-ți prietenii, ieși cu ei la distracție, invită-i la tine acasă, organizează excursii (chiar și de o zi). Interacțiunea cu oamenii dragi te va ajuta să depășești depresia.

 

Citeste si:

sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Previous:

Cand stresul ne imbolnaveste

Next:

Infecţiile HPV, cauza a apariţiei cancerului de col uterin

You may also like

Post a new comment