Pedichiură 
frumoasă în cinci pași

29 July of 2019

Pedichiură 
frumoasă în cinci pași – Pedichiura perfectă este întotdeauna importantă, nu doar vara, când purtăm sandale. Dacă nu reușești să ajungi la salon ca să te bucuri de ajutorul unui specialist, este important să fii în stare să te descurci și singură.

1 Primul pas este pregătirea pentru a reuși o pedichiură frumoasă. 
O baie călduță care să ajute la înmuierea pielii este esențială. Șterge apoi bine cu un prosop. Îndepărtarea celulelor moarte se face cu ajutorul unei pile speciale de picioare sau cu piatră ponce. Dacă observi că anumite zone nu arată tocmai bine, pielea este îngroșată sau îngălbenită, aplică înainte de baie un exfoliant. Masează bine călcâiele și degetele.

2 Cu ajutorul unui bețișor special, împinge pielițele. Este bine să eviți foarfeca pentru că în această zonă pielea este foarte sensibilă și pot apărea imediat leziuni, dacă nu stăpânești tehnica.

3 După o baie călduță, este mult mai ușor să tai unghiile. Folosește un clește, obiect ce nu trebuie să lipsească din trusa ta de pedichiură. Specialistele în acest domeniu recomandă ca linia în care tăiem unghiile să fie una dreaptă, nu curbă, pentru că în acest caz pot apărea unghiile incarnate. Cu ajutorul pilei, vei da unghiei tale forma dorită.

4 Înaintea lacului de unghii ales în nuanța preferată, aplică un lac de bază, al cărui rol este de protecție a unghiilor împotriva decolorării. În momentul în care începi cu oja colorată, înfășoară un șervețel de jur împrejurul degetelor, pentru a evita petele. Prima pensulă trebuie dată pe mijlocul unghiei, cu o mișcare verticală, continuând apoi aplicarea în partea dreaptă și în cea stângă. În momentul în care ești sigură că oja s-a uscat, aplică un strat de topcoat, lac ce are rolul de a fixa și proteja culoarea, dându-i rezistență în timp.

5 Prevenția este cheia

Hidratarea călcâielor trebuie făcută pe toată perioada anului. Folosește o cremă cu conținut mare de uree, ce previne formarea pielii îngroșate și aspre. Înainte de culcare, aplică un strat generos de cremă, masează până în momentul în care este complet absorbită în piele și poartă pe timpul nopții șosete din bumbac.

Citeste si:

Articol exclusiv online
Text: Irina Stanescu

Sursa foto: pexels.com/

Comments

comments

Previous:

Ritualuri de frumusețe 
din Japonia

Next:

13 sfaturi de beauty care nu te costa nimic!

You may also like

Post a new comment