5 obiecte de mobilier care îți eficientizează spațiul din locuință

20 December of 2018

Amenajarea locuinței abia cumpărată este cel mai frumos proiect la care lucrezi. Fie că este vorba despre living, fie că ai în vedere bucătăria sau dormitorul ori întreaga locuință, totul trebuie să iasă frumos, exact așa cum ți-ai dori. Cu puțină creativitate totul va căpăta conturul pe care ți-l dorești, iar spațiul va căpăta aspectul unui cămin în care să te simți întotdeauna acasă, un loc perfect pentru tine și cei dragi din familie.

Dar, dacă spațiul de care dispui nu este prea mare, dacă trebuie să te limitezi doar la 50 mp sau la puțin mai mult? Să îți pierzi curajul sau să găsești toate uneltele astfel încât ceea ce amenajezi să fie exact pe placul tău și al familiei tale. Vei găsi suficiente idei de amenajare casă mică, așa că nu ai de ce să dai înapoi, ci din contră, ar trebui să privești cu curaj spre înainte și să transformi totul într-un cămin mic, dar cochet, un loc în care să te simți minunat alături de cei dragi. Nu trebuie să renunți la nimic din tot ceea ce ai avea nevoie, singurul lucru este să reușești să amenajezi totul atât de bine încât spațiul casei tale să fie ca de poveste. Piesele de mobilier pentru casă trebuie alese cu multă grijă pentru ca la final să te bucuri de cele mai frumoase detalii, de un stil care să poarte amprenta personalității tale, de o zonă confortabilă și de mai mult spațiu.

5 piese de mobilier care se adaptează spațiului mic din casă

Atunci când te gândești la mobilier poate că privești prea mult în direcția pieselor impunătoare. Vei avea nevoie de corpuri de mici dimensiuni, de aceste scaune pliabile de la scauneonline.ro, de canapele extensibile și de zone de depozitare. Opțiunile de cumpărare sunt destul de numeroase, așa că vei avea de unde să alegi ceea ce ți se potrivește cel mai bine și mai ales care se încadrează perfect stilului de amenajare al locuinței tale.

Masa pliabilă

Aceasta este o variantă perfectă pentru bucătăria casei tale sau pentru zona de luat masa. Dacă nu beneficiezi de un spațiu prea mare, poate că ar fi potrivit să optezi pentru o masă pliabilă pe care să o prinzi de perete și pe care să poți să o desfaci ori de câte ori ai în vizită mai mulți prieteni. Poți găsi numeroase modele și culori, pornind de la lemn și până la alte tipuri de materiale.

Scaune pliabile

Acest tip de mobilier pliabil este cât se poate de eficient. Pentru a nu ocupa un spațiu prea mare în bucătărie ai putea opta pentru acele scaune care se pot strânge, mai exact pentru scaune pliabile de bună calitate. În acest fel vei avea un număr suficient de mare de scaune pe care să le poți depozita undeva și pe care să le folosești ori de câte ori ai nevoie de ele, cu ocazia unei petreceri sau a unei mese festive.

Etajerele și dulapurile suspendate

Optează mai ales în zona de bucătărie pentru anumite etajere și rafturi, prinse cât mai sus pe perete, eficientizând spațiul din josul camerei. Cu cât vei încerca suspendarea dulapurilor sau etajerelor, cu atât vei beneficia de mai mult spațiu în zona de jos. Este o bună idee pentru cei ce au o bucătărie de mici dimensiuni, aceste spații de depozitare fiind indispensabile.

Paturile cu ladă de depozitare

Dormitorul este zona de relaxare perfectă, așa că ar fi potrivit să amenajezi în acest spațiu doar patul încăpător și o zonă de dressing. Dacă numărul membrilor este mai mare și există multe lucruri de depozitat, ai putea opta pentru un pat mare, cu ladă, unde să așezi tot ceea ce nu îți este de folos mereu. De exemplu, ai putea depozita aici o parte din hainele vechi de peste iarnă, atunci când treci la garderoba subțire și invers.

Canapea extensibilă

Dacă nu ai decât un singur dormitor și sunteți deja 3 membri în familie, zona de living își capătă uneori o dublă funcționalitate, fiind transformată și în dormitor peste noapte. O canapea extensibilă poate fi o soluție cât se poate de potrivită pentru astfel de situații. În timpul zilei se poate strânge, iar noaptea se va desface cu ușurință.

Iată câteva idei pentru a face economie de spațiu într-o locuință de mici dimensiuni. Scaunele pliabile, paturile cu ladă de depozitare sau canapeaua extensibilă sunt câteva dintre soluțiile pe care să le ai în vedere ori de câte ori trebuie să faci acest gen de amenajare.

 

Sursa: Digital Workforce

Sursa foto: Pixabay

 

Comments

comments

amenajare bucatarii

Previous:

Amenajare bucătarii – Top 7 sfaturi utile pe care să le pui în aplicare

culori pentru canapele

Next:

Top 5 culori pentru canapele și colțare

You may also like

Post a new comment