5 obiceiuri care pot fi foarte nocive pentru corpul tău pe termen lung

03 January of 2018

Vârsta poate fi neiertătoare de la un punct încolo, motiv pentru care trebuie să fii mereu prevăzătoare atunci când vine vorba despre sănătatea ta. Pentru orice femeie trecută de 35 de ani, atenția dedicată sănătății trebuie să fie semnificativ mai mare. Kilogramele se vor pune mai repede, controlul la medic trebuie respectat, iar metabolismul va fi mai lent. Tocmi din acest motiv, stilul tău de viață trebuie realmente îmbunătățit de la un punct încolo, pentru a te putea bucura de ani sănătoși de viață. Chiar dacă asta înseamnă, în anumite momente, un stil de viață mai restrictiv.

5 obiceiuri care pot fi foarte nocive pentru corpul tău pe termen lung:

  1. Nu tratezi obezitatea din timp

Kilogramele în plus nu numai că devin inconfortabile de la un punct încolo, dar îți vor pune și sănătatea în pericol. Una dintre afecțiunile care sunt cauzate de obezitate, mult mai răspândită printre femei, spre deosebire de bărbați, este artrita, despre care poți afla mai multe privind prevenția și tratamentul ei în acest material extrem de amplu. Dacă simți că greutatea corpului tău este mai mare decât ar fi sănătos, mergi la un medic nutriționist și urmează sfaturi date de profesioniști în domeniu.

  1. Alimentația greșită devine un stil de viață

Din comoditate, lipsă de timp sau pur și simplu din reflex, alimentația poate fi cel mai mare dușman al tău, în timp. Prea multe dulciuri, prea multe grăsimi saturate, prea multă mâncare procesată, prea puține proteine și un meniu din care legumele au fost excluse complet pot sta la baza unor ample probleme de sănătate care se instalează în timp și care pot deveni cu adevărat dificil și costisitor de rezolvat. Respectă cele trei mese principale ale zilei, caută mereu să ai câte o gustare între mese și alege întotdeauna fructele în fata dulciurilor.

  1. Sportul este eliminat complet din rutina zilnică

Când vorbim despre sport, nu trebuie să te gândești la cel de performanță în mod neapărat. Sportul, fie că este vorba despre o plimbare în pas alert, înot, dans și până la mersul săptămânal la sală, va avea mereu beneficii uriașe asupra organismului. Vei avea mintea mai oxigenată, circulația sângelui va fi îmbunătățită, iar tonusul tău va fi excepțional, simțindu-te cu 10 ani mai tânără.

  1. Te privezi de somn pe o perioadă prea lungă de timp

Odihna este extrem de importantă pentru fiecare dintre noi și nu trebuie să uiți de acest aspect. De multe ori vei tăia din orele de somn în fața altor probleme, iar pe termen lung acest lucru ar putea avea efecte nocive pentru sănătatea ta fizică și mentală.

  1. Ignori semnalele date de propriul tău corp

Indiferent de vârstă, ascultă-ți de fiecare dată corpul și obișnuiește-te să mergi regulat la un consult medical atunci când simți că ceva nu este în regulă. Știm că uneori preferi să amâni această vizită la doctor din cauza timpului, însă câteva ore petrecute la medic pot fi salvatoare.

Când vine vorba despre sănătatea ta nu trebuie să faci niciun fel de compromis. Odată cu anii, și corpul tău va deveni mai fragil și va necesita mai multă atenție.

 

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: goodluz

Comments

comments

Previous:

Sănătatea vine din lucruri mărunte

Next:

Virtuțile 
terapeuticeale argilei

You may also like

Post a new comment