5 motive pentru care visele tale nu se împlinesc

10 July of 2020

Gândurile pe care le avem sunt importante și te pot ajuta să-ți împlinești visurile. Dar majoritatea oamenilor nu își dau seama de puterea inerentă a gândurilor lor. Suntem atât de obișnuiți să ne trăim viața de zi cu zi, încât uităm să ne concentrăm intenția pe ceea ce ne dorim. Așadar, concentrează-te pe dorința pe care vrei să o obții, în loc să-ți orientezi energia către ceea ce nu dorști sau e neimportant.

La nivel fundamental, gândurile sunt energie. Ele se deplasează pe sinapsele din creierul nostru, sărind de la un neuron la altul, trecând de la un cluster la altul cu viteza rapidă a fulgerului. Este un proces instantaneu. Concentrarea gândurilor te va ajuta să trăiești o viață mai echilibrată.

Una dintre cele mai ușoare metode de a-ți clarifica gândurile este să fii sincer cu tine însuți despre ceea ce trăiești. Iată cum faci asta:

1: Înțelege că nu trebuie să te simți bine tot timpul

Așadar, mulți dintre noi considerăm că ceva nu este în regulă dacă nu suntem fericiți. Căutarea fericirii ne poate face să ne simțim mai rău și ne împiedică să trăim la standardul posibil. Adevărul este că viața poate fi frumoasă în toate etapele. Atunci când ești trist și frustrat, aceste emoții sunt valide. Dar în loc să încerci să fii fericit tot timpul, concentrează-te pe a fi prezent. Când vei putea aprecia prezentul, vei trăi liber.

2: Nu este egoist să alergăm după ceea ce ne dorim

Regretul numărul unu este: „Aș vrea să fi dus o viață adevărată în loc să trăiesc ce au dorit alții pentru mine.” Cu toate acestea, mulți dintre noi considerăm că este egoist să alergăm pentru ceea ce ne dorim; între timp, rămânem blocați, nefericiți și mizerabili. Urmărind activ visele tale, nu numai că te ridici pe tine însuți, ci ajungi să ridici întreaga lume.

3: Nu te mai gândi când vei fi fericit

Viața poate fi până într-un punct foarte bună pentru tine, dar dacă crezi că ar putea fi mult mai bine atunci când vei avea mașina nouă, kilogramele în minus, mai puține datorii etc, atunci te-ai blocat.
Nu-ți stabili obiective nerealiste și te vei simți fericit. Concentrează-te pe călătorie și pe toate lucrurile uimitoare din viața ta de azi.

4: Evaluează corect realitatea

În cultura noastră există o mare presiune pentru a ne simți mai bine și a fi puternici. Ne prefacem că suntem buni; ne punem un zâmbet pe față; toate pentru a ne încadra în tiparele sociale. Între timp, ne doare în interior, suntem singuri și dorim o legătură mai profundă. În loc să te prefaci că lucrurile sunt în regulă, fii sincer cu tine și împărtășește-ți adevăratul sine. Fiind adevărat pentru tine, te vei simți mai bine.

5: Renunțarea nu înseamnă eșec

Cei mai mulți dintre noi credem că renunțarea este un eșec, așa că ne ținem de situații, oameni, cheltuieli, credințe și obiceiuri care nu ne mai folosesc la nimic. A crede că renunțarea este rea este un obicei care te poate împiedica să te simți mai bine. Dă-ți permisiunea să mergi mai departe și să pleci.

Citeste si: Spune-mi ce visezi și îți spun ce trăiești

Articol exclusiv online, text: Ada Oprea, sursa foto: unsplash.com

Comments

comments

meditatie yoga, yoga, femeie in lotus

Previous:

5 sfaturi esențiale pentru a-ți îmbunătăți practica de meditație

muncitori, meserii

Next:

Meserii pe cale de disparitie. Cine ia locul oamenilor

You may also like

Post a new comment