5 motive pentru care baia este cel mai important spațiu din întreaga casă

10 May of 2017

Când îți amenajezi noua locuință, fie ea închiriată sau cumpărată, și planifici care va fi zona din casă unde vrei să construiești un spațiu de confort și relaxare, te gândești probabil la living, sau poate la terasă sau balcon. Dacă ți-am spune că cea mai importantă și mai primitoare încăpere este baia?

Nu doar pentru că orice musafir, chiar dacă nu îți va face o vizită a întregii case, cu siguranță va face cunoștință cu baia, dar și pentru că aceste este locul în care te regăsești, mai cu seamă la capătul zilelor obositoare de muncă. Până și studiile arată asta.

  1. Ai cele mai bune idei la duș

Care studii? Cele care investighează mecanismele prin care funcționează creativitatea și demonstrează că nu doar cântatul, dar și ideile geniale apar tot la duș. Probabil că bucătăria ar fi pe locul doi, având în vedere gradul de creativitate pe care îl indică unele farfurii cu bucate alese.

  1. Zonă de spa și relaxare

Asta știai deja: aici îți încarci bateriile, după o zi plină la birou, sau după ce ai alergat prin tot orașul, pentru a rezolva toate sarcinile zilnice. Poți merge chiar mai departe cu ideea și să amenajezi un mic spa, la tine acasă, cu accesorii și produse de răsfăț și îngrijire pe care le găsești în comerț.

  1. Poți instala o oglindă statement

Vei spune că unei astfel de oglinzi îi stă mai bine în living sau pe hol, dar la un calcul simplu vei vedea că cele mai multe momente în fața oglinzii se întâmplă tot în baie. De ce nu ai alege, așadar, să agăți chiar aici cea mai îndrăzneață și mai lingușitoare oglindă, pentru tine și prietenele tale, când vin în vizită?

  1. E o parfumerie, în miniatură

Am exagerat puțin când i-am zis miniatură, dar înțelegi perfect ideea. O baie plină de creme naturale și înmiresmate, parfumuri, săpunuri naturale cu iz de fructe, lapte și scorțișoară nu poate aminti de altceva decât de un veritabil magazin de cosmetice. Vei întări și mai mult ideea aceasta, dacă te joci cu diferite forme, dimensiuni și culori de rafturi.

  1. E singurul loc unde te poți retrage pentru 5 minute, dacă ești mamă

Dacă ai bebe sau copil mic, știi că nu prea mai ai unde să te refugiezi: este mereu nevoie de tine. Nici nu vrei să faci asta, când ți-ai dorit mult experiența maternității. Sunt, însă, momente când nu ai încotro și trebuie să iei o mică pauză. Ghicește ce zonă din casă te salvează, pentru cinci minute.

Dacă te-am convins, atunci ești de acord că trebuie să transformi baia veche într-o baie modernã și luminoasă. Iată și câteva mici trucuri și variante din care poți alege, pentru a obține un design fresh:

Alege mobilier în culori neutre sau pastel și păstrează culorile tari pentru gresie, faianță, covor sau accesorii.

Spune da stilului minimalist, creând mult spațiu, chiar și într-o baie mică. Renunță la orice e inutil și încărcat și optează pentru mobilier cu linii simple, un joc de oglinzi tăiate geometric și prosoape cu design clasic.

Colorează baia și, odată cu ea, momentele de respiro de care povesteam mai sus. Îndrăznește să o îmbraci în una – două culori vii, sau chiar să faci combinații: turcoaz, wenge, albastru marin.

Îți plac ideile noastre? Tu cum vezi baia modernă: ca pe un spațiu de tranzit, sau locul pentru dolce far niente?

 

Sursa foto: Shutterstock

Comments

comments

Previous:

3 trucuri inteligente prin care poți avea un aer sănătos și curat la tine acasă

Next:

Cum să-ți transformi baia într-un centru SPA destinat relaxării totale

You may also like

Post a new comment