5 metode simple pentru decorarea casei de Sărbători

18 November of 2017

Sezonul sărbătorilor bate la ușă și începem, încet, încet, să intrăm în febra pregătirilor pentru Crăciun și Revelion. Pe lângă pregătirea meniului de sărbători, curățenia generală din casă și cumpărarea cadourilor, ne dă bătăi de cap și amenajarea casei astfel încât locuința să capete un aspect festiv.

Există numeroase idei de decorațiuni interioare și exterioare care îți pot transforma casa în cea mai frumoasă de pe stradă, care să atragă admirația tuturor vecinilor. Dacă vrei ca anul acesta casa ta să fie una cu care să te mândrești și al cărei aspect să te facă să simți din plin spiritul sărbătorilor, iată câteva idei pentru decorare, care să te inspire:

Metoda prin care orice casă capătă un aspect magic

Posibilitățile de decorare pe care le oferă exteriorul unei case nu sunt exploatate destul atunci când te gândești cum să îți amenajezi locuința de sărbători. Câteva beculețe luminoase agățate la geamuri și o ghirlandă la ușa de la intrare nu sunt suficiente pentru a-ți face casa să arate cu adevărat special. Dacă te-ai uitat de multe ori cu admirație la cum sunt decorate casele americanilor în filme, atunci cu siguranță vei aprecia un astfel de proiector laser de exterior pentru Craciun, care îți va transforma instantaneu casa într-una cu o atmosferă magică, de sărbătoare. După cum vezi în imaginile acelea, ai numeroase modele superbe de lumini din care poți alege, iar casa ta va deveni cu ușurință una pe care oamenii se opresc să o admire.

Decorează intrarea în casă cu arbuști și lumânări festive

Dacă intrarea în locuința ta se face printr-o terasă exterioară, atunci posibilitățile tale de decorare sunt nelimitate. Începe prin a pune câțiva arbuști cu aspect conifer de o parte și de alta a scărilor care urcă spre verandă și câteva lumânări mari, cu aspect festiv, pe fiecare treaptă. Ai grijă ca gura recipientului în care se află lumânarea să fie suficient de înalt, astfel încât să nu îți pui în pericol casa, iar flacăra să nu se stingă la prima adiere de vânt.

De asemenea, poți folosi betea verde pentru a înfășura stâlpii de rezistență montați afară și poți agăța câteva steluțe sau globuri colorate, mari, chiar la intrarea în verandă.

Împodobește și vegetația din din curte

Chiar dacă iarna își pierd coroana bogată, copacii din grădină pot fi transformați și ei cu ajutorul unor elemente decorative. Poți încerca să prinzi de trunchi niște beculețe colorate, să îi luminezi cu ajutorul unui proiector sau să agăți de crengi mai multe fructe din plastic (portocale, lămâi sau mandarine, pentru a păstra spiritul festiv). De asemenea, dacă ai prin curte arbuști care rămân verzi și pe timpul iernii, profită de acest lucru pentru a-i împodobi cu ajutorul unor decorațiuni care imită fructele de merișor sau de vâsc.

Marchează potecile cu lămpi de iluminat exterior

Lămpile pentru iluminat exterior emană o lumină difuză și plăcută, în ton cu atmosfera pe care ți-o dorești de sărbători. Cea mai bună soluție pentru a le pune în valoare corect este să le amplasezi de o parte și de alta a potecii principale, prin care se face intrarea în casă. Cu ajutorul lămpilor care se încarcă la lumină, în timpul zilei, nu va trebui nici să îți faci griji că vei plăti prea mult la factura de energie electrică, dar nici nu vei face compromisuri când vine vorba de amenajarea casei de Crăciun.

Mizează pe o explozie de culori și texturi

Verdele și roșul sunt culorile tradiționale pentru Crăciun, însă dacă vrei să creezi un efect cu adevărat spectaculos în curtea casei tale, poți îmbina aceste două culori și cu nuanțe de galben, albastru și portocaliu. Sfatul designerilor de exterior este să folosești două culori principale, iar restul pentru a accentua anumite zone din curte sau un obiect specific.

Tu cum îți decorezi locuința de sărbători? Care este ideea pe care ți-ar plăcea cel mai mult să o pui în practică?

 

Sursă foto: Shutterstock/Copyright: romakoma

Comments

comments

bucatarie eficienta

Previous:

7 idei pentru o bucătărie mai eficientă. Mici trucuri pentru orice gospodină

Next:

Dihorul – ghem pufos 
și iubitor

You may also like

Post a new comment