5 măști de păr homemade

10 December of 2018

Destul de frecvent, părul lung are nevoie de un plus de îngrijire pentru a-și păstra vitalitatea și strălucirea.

Chiar și acelea dintre noi care obișnuiesc să-și poarte părul scurt sau mediu simt nevoia să-i acorde mai multă atenție, însă problemele serioase apar când observi vârfuri despicate, fragilitate etc. Pe lângă produsele profesionale de îngrijire pe care le folosești cu regularitate, poți încerca și câteva măști homemade, care nu vor face decât să se integreze foarte bine în ritualul tău de îngrijire:

  1. Mască de avocado și ulei de măsline pentru păr uscat

Ai nevoie de un avocado copt, două linguri de ulei de măsline și puțină zeamă de lămâie. După ce îndepărtezi sâmburele de la avocado și îi cureți coaja, amestecă toate ingredientele într-un bol până obții o pastă omogenă. Aplică masca pe lungimea firului de păr, nu pe rădăcină. Pentru ca masca să acționeze, înfășoară părul într-o folie alimentară. După o jumătate de oră, spală-te cu șampon.

  1. Mască de banane și migdale pentru vârfuri despicate

Ai nevoie de o banană coaptă și 2-3 picături de ulei de migdale. Sfărâmă banana cu ajutorul unei furculițe și adaugă uleiul de migdale. Aplică pasta pe lungimea părului și clătește-te cu apă călduță după aproximativ 30 de minute.

  1. Mască de miere și ulei de măsline pentru păr uscat

Amestecă două linguri de miere și puțin ulei de măsline într-o crăticioară, la foc mic, timp de câteva secunde. Aplică masca pe păr și acoperă capul cu o cască de baie. După 30 de minute, spală-te cu șampon, în mod obișnuit.

  1. Mască de oțet 
de mere pentru 
păr gras

Ai nevoie de un pahar cu apă, o linguriță de oțet de mere și o lămâie. Stoarce lămâia si amestecă sucul cu apa și oțetul. Clătește-ți părul cu această mască. 
Este bine să te speli imediat după aceea, ca mirosul 
de de oțet să nu intre în 
firul de păr.

  1. Mască de urzici și lapte bătut pentru păr degradat

Folosește două mâini de urzici proaspete și 100 ml de lapte bătut. Prepară un ceai de urzici și lasă-l să se răcească. După 15 minute, amestecă-l cu laptele bătut. Aplică masca pe părul umed și masează bine. Este bine să o lași să acționeze timp de zece minute.

Citeste si:

 

 

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Prietenii părului tău. Ce este bine să știi și să aplici

Next:

Ține sub control rozaceea

You may also like

Post a new comment