5 lucruri pe care trebuie să le știi înainte să amenajezi camera copilului

04 November of 2019

Amenajarea camerei copilului poate reprezenta un proiect creativ și distractiv pentru întreaga familie. Venirea micuțului pe lume este un eveniment minunat, care merită să fie celebrat cu o încăpere gândită special pentru el.

Înainte să te apuci de proiectat camera și de făcut cumpărăturile necesare, ar fi recomandat să îți amintești și să ții cont de câteva reguli esențiale. Citește-le și respectă-le, dacă vrei ca încăperea să arate minunat, să fie sigură, iar copilul tău să o adore.

1. Siguranța este pe primul loc!

Copiii sunt mult mai predispuși decât adulții la tot felul de accidente casnice. Aceștia încă nu au noțiunea de pericol și pot intra în situații destul de grave. Nu trebuie să te sperii, ci doar să conștientizezi sursele de risc și să le elimini.

Pentru început, asigură-te că pătuțul copilului este 100% sigur. Acest lucru înseamnă fără colțuri care ar putea zgâria sau bucăți ce se pot desprinde ușor și înghiți. Verifică și jucăriile micuțului, căci de multe ori pot conține materiale toxice sau elemente cu potențial periculos.

Apoi, mută toate produsele toxice în altă parte, într-o cămară sau debara. Este vorba despre soluții de curățat mobila și parchetul, odorizante de cameră, detergent pentru rufe sau pentru spălarea geamurilor. Pielea bebelușilor este mult mai permeabilă și sensibilă decât cea a adulților, așa că fii foarte atent și nu lăsa nimic la îndemâna sa.

2. Alege cu grijă materialele

Cei mici obișnuiesc să ducă la gură obiectele din jur, aceasta fiind forma lor de cunoaștere a noului mediu. De aceea, materialele din care sunt confecționate piesele de mobilier, accesoriile, așternuturile și covoarele sunt extrem de importante.

Ferește-te de mobilierul vopsit cu substanțe incerte și optează, mai degrabă, pentru lemn natur sau alte opțiuni sigure. În materie de cearșafuri și fețe de pernă, alege bumbacul sau alte fibre hipoalergenice.

Alegerea covorului este o altă provocare. Cel mic își va petrece o bună perioadă mergând de-a bușilea, astfel atingând des podeaua cu mâinile și chiar cu fața. Cumpără un covor cu fir cât mai scurt, pentru a evita strângerea prafului, a alergenilor și a acarienilor.

Covorul trebuie să fie potrivit vârstei micuțului și în materie de design. Poți găsi online covoare pentru copii în diverse forme și culori și te poți inspira din multele oferte pe care le ai la dispoziție. Cu siguranță, vei găsi ceva potrivit pentru el!

3. Alege iluminarea potrivită

În perioada copilăriei, este foarte important ca fiul sau fiica ta să își petreacă majoritatea timpului într-un mediu benefic pentru dezvoltarea sa. Pentru crearea acestui mediu, este necesar să alegi cu foarte mare grijă corpurile de iluminat și, mai ales, becurile.

Încearcă, pe cât posibil, să te bazezi pe lumina naturală a soarelui. Cu toate acestea, montează neapărat o perdea și draperii, căci ochii micuțului tău pot fi afectați de lumina direct și puternică.

În ceea ce privește lumina artificială, cumpără o lumină de veghe sau o lampă cu lumină caldă, a cărei intensitate se poate regla. Becurile moderne, pe bază de LED, sunt excelente.

4. Gestionarea zgomotului

Dacă te-ai mutat recent într-o casă nouă și nu știi ce cameră să alegi pentru cel mic, ține cont de poziționare. La modul ideal, încăperea bebelușului nu ar trebui să se afle pe aceeași parte cu un bulevard aglomerat sau cu o intersecție gălăgioasă.

Montează termopane care izolează foarte bine sunetul de afară și, în plus, poți izola fonic și peretele din interior. Specialiștii recomandă ca nivelul zgomotului să nu depășească 45 de decibel pe timpul zilei (echivalentul traficului de afară) și 30 de decibeli când cel mic doarme (echivalentul unei voci șoptite).

5. Design funcțional

Când amenajezi camera celui mic, îți vei dori să proiectezi totul cât mai eficient posibil. Astfel, copilul se va simți confortabil în încăpere ani la rând, fără să fie nevoie să faci modificări în fiecare sezon.

Optează pentru mobilier funcțional, precum patul care se poate transforma în canapea și dulapurile care se pot extinde cu ușurință. Investește în piese ajustabile și produse de înaltă calitate, pentru a evita investițiile majore ulterioare.

Acestea fiind zise, îți recomandăm să ții cont de fiecare dintre cele 5 aspecte de mai sus. Renovează camera cu răbdare, având un plan concret și o listă completă cu sarcini și buget. Buna organizare și documentarea reprezinta cheia pentru un rezultat durabil și calitativ!

 

 

 Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: pexels

Comments

comments

Previous:

Cum faci o baie mică să arate elegant

lenjerii de pat

Next:

Cum aranjezi cel mai confortabil și călduros pat în sezonul rece

You may also like

Post a new comment