5 lucruri pe care femeile de succes le fac altfel

28 July of 2016

Femeia modernă are de jonglat cu zeci de activități. Viața de familie și cariera sunt greu de balansat, însă există câteva principii de mare ajutor atunci când vrei să echilibrezi cele două poluri din viața ta. Iată ce fac femeile de succes altfel și ce principii ar trebui orice femeie să pună în aplicare în viața sa:

Învață mereu lucruri noi despre ele însele și vor să devină mai bune

Avem mereu lucruri noi de descoperit la noi însene și tocmai asta ne face să ne autodepășim și să devenim din ce în ce mai bune. Femeile de succes știu aceste lucruri, așa că merg la o mulțime de cursuri și ateliere pentru dezvoltare personală menite să le destindă într-un mod constructiv – ateliere creative, bazate pe diverse arte.

Tot mai multe companii le pun la dispoziție angajaților diverse ateliere, un fapt care nu poate fi decât îmbucurător. Dacă în compania în care lucrezi există astfel de programe, nu ezita să te înscrii și să participi la ele, îți vor fi de mare folos. Aruncă o privire printre aceste ateliere și te vei convinge că poți învăța o mulțime de lucruri noi despre tine și îți poți petrece timpul într-un mod constructiv, îmbinând utilul cu plăcutul.

Își transformă pasiunile în job

Ce le dă putere femeilor de succes nu este ambiția de a câștiga mai mulți bani sau de a atinge o anumită funcție, ci pasiunea pură pentru ceea ce fac. Indiferent că este vorba despre contabilitate, despre vânzări sau orice altă activitate, pentru a reuși să le ai pe toate, trebuie să faci o alegere din pasiune și nu din alte considerente.

Au grijă de sănătatea lor

Bernard Spar, autorea cărții „Wonder Women (trad. Femeia Fantastică), a vorbit în mai multe rânduri despre importanța acordată sănătății fizice. Ea a povestit că obișnuiește să alerge și să înoate și că asta o ajută să-ți mențină și echilibrul mental. De altfel, dacă nu avem grijă de sănătatea noastră, nu putem susține efortul intelectual și nu ne putem bucura de viață la adevărata ei valoare.

Nutriția și sportul sunt printre cei mai importanți factori de care trebuie să ții cont pentru a avea o sănătate de fier. O alimentație variată, fără excese, și 30 de minute de exerciții zilnice te vor ține departe de medic și îți vor da energia de care ai nevoie pentru a muta munții din loc.

Nu le este frică să riște

Sheryl Sandberg, directorul de operaţiuni al Facebook, le sfătuiește pe femei să se întrebe pe ele însele ce ar face dacă nu le-ar fi frică. Dacă vrei rezultate extraordinare,trebuie să acționezi într-un mod diferit, să ieși din zona de confort și să-ți asumi orice risc decurge din asta. Ea mai atrage atenția că asta nu înseamnă să iei decizii pripite, ci să calculezi riscurile și să ți le asumi. Fără o anumită doză de risc, este aproape imposibil să evoluezi pe orice plan, așa că acest sfat este unul cât se poate de util.

Înțeleg că eșecul merge mână în mână cu succesul

Nu poți să te lași doborâtă de primul eșec. Greșelile fac parte din viață, ele ne ajută să învățăm mai multe, să ne punem în fața unor situații noi și să ne gestionăm emoțiile mai bine. Arianna Huffington, fondatoarea Huffington Post și una dintre femeile celebre din mass-media, a declarat că unul dintre cele mai prețioase sfaturi pe care le-a primit vreodată a fost cel de la mama ei, care i-a spus că „eșecul nu este opusul succesului, ci doar o treaptă care duce către succes“.

Un exemplu concludent, care te va convinge că un eșec nu înseamnă finalul drumului este povestea autoarei J.K. Rowling. Scriitoarea seriei „Harry Potter“ a fost refuzată de 12 edituri cărora le-a trimis celebra carte. A 13-a, însă, a văzut potențialul și a transformat-o pe Joanne Rowling în una dintre cele mai cunoscute autoare din întreaga lume.

Ce părere ai despre aceste principii? Tu le pui în aplicare în viața de zi cu zi?

Sursa foto: Shutterstock

Comments

comments

Previous:

Gelozia între frați:cum o gestionăm?

Next:

De unde inveti meseria de parinte

You may also like

Post a new comment