5 lucruri banale de care femeile nu puteau să se bucure în trecut

23 August of 2017

Multe dintre lucrurile de care femeile se bucură în prezent erau considerate tabu în urmă cu puțin timp. Și nu vorbim aici de bătălii majore pe care le-au câștigat de-a lungul timpului reprezentantele sexului frumos, ca dreptul la vot. Vorbim despre lucruri absolut banale. De exemplu: doamnelor, vă place să purtați pantaloni? Dacă răspunsul este da, bucurați-vă că trăiți în secolul XXI. Până nu demult, acest lucru, absolut normal în prezent, era… interzis prin lege. Cel puțin în Franța.

Iată care sunt cele 5 lucruri absolut banale în societatea de azi, de care femeile nu se puteau bucura în trecut fără să stârnească bârfe:

  • Fumatul

Fumatul a fost considerat pentru mult timp un obicei al bărbaților. Se distingeau în societate mai multe curente asociate cu consumul de tutun. Printre acestea, băieții răi, care voiau să pară mai maturi sau mai interesanți în acest fel. La pol pus, bărbați în toată regula, considerați mai masculini și mai plini de farmec atunci când fumau. Mai apoi, nu era personaj masculin negativ în filmele de la Hollywood care să nu scoată la un moment dat pachetul de țigări și să-și aprindă tacticos și cu ochii îngustați o țigară, ținută neapărat la colțul gurii.

Fumatul era considerat un obicei murdar printre femei și era blamat de societate. În anii ‘20, însă, companiile de tutun au început să investească bugete considerabile în marketingul destinat doamnelor. Patru decenii mai târziu, Audrey Hepburn filma celebrul „Mic dejun la Tiffany“ și devenea, astfel, mai ales datorită scenelor în care fumează elegant o țigară, un etalon de feminitate, delicatețe și bun gust.

Astăzi companiile de tutun au mers și mai departe și, profitând de avansul tehnologic, au inventat un aparat inovator care oferă satisfacția gustului de tutun cu mai puțin miros. IQOS este un sistem tehnologic avansat care încălzește tutunul și transformă astfel fumatul într-un obicei mult mai curat, fără ardere, fără foc și fără scrum.

  • Bretelele de sutien vizibile

Astăzi o greșeală vestimentară majoră este ca linia slipului să fie vizibilă. În trecut, însă, bretelele de sutien la vedere erau considerate tabu. Și asta pentru că societatea considera că lenjeria intimă a unei doamne trebuie să fie admirată doar de soțul acesteia. În secolul XXI, bretelele de sutien vizibile sunt considerate deja ceva banal. Ba mai mult, companiile din domeniu se întrec în modele din ce în ce mai atractive, create special pentru a fi lăsate la vedere. Nu mai vorbim de femeile care ies la jogging numai în sutiene sport sau de vedetele de la Hollywood care au renunțat complet la acest accesoriu, expunându-și cu mândrie corpul, chiar pe covorul roșu.

  • Primul pas într-o relație

Femeile care făceau primul pas în trecut erau considerate vulgare și blamate de societate. Visul cel mare era ca un bărbat – de obicei puternic, atrăgător, bogat și influent – să le ceară de soții și să aibă grijă de ele pentru tot restul vieții. Cât de mult s-au schimbat lucrurile, nu? Astăzi o femeie care face primul pas este privită cu admirație, invidiată pentru curajul și independența de care dă dovadă. Nici măcar nu mai este atât de ieșit din comun ca femeile să fie ele cele își cer iubiții în căsătorie. Iar internetul și site-urile de online dating nu fac decât să încurajeze fenomenul.

  • Concubinajul

Prima data te îndrăgostești, apoi te măriți, apoi vine… barza și aduce copilul, nu-i așa? Nu prea! Femeia modernă nu mai are timp să se ascundă după deget și să transforme acest proces în ceva idilic. În plus, sexul nu mai este considerat de mult tabu. Și nici femeile care declară deschis că se bucură de el și de avantajele unei relații lipsite de constrângerile legate de măritiș. Și chiar dacă a face un copil în afara căsătoriei este considerat încă un lucru destul de delicat în unele comunități, probabil nu o să vezi femei puse la zid pentru asta. Cel puțin nu în Occident. Mai mult, un studiu făcut în SUA de National Health Statistics a scos la iveală că trei din patru femei au trăit deja în concubinaj înainte să împlinească vârsta de 30 de ani. O creștere cu 10% față de anul 1995.

  • Pantalonii

În anii ‘60, în SUA, adolescentele nu aveau voie să poarte pantaloni atunci când mergeau la liceu. Iar în 2013, Franța a revocat în sfârșit o lege veche de 200 de ani care le interzicea femeilor din Paris să poarte pantaloni. Și, da, rochiile și fustele sunt foarte drăguțe, însă probabil cunoașteți și voi femei care orice ar face, indiferent ce ar purta, tot nu sunt feminine.

Mai știți și alte obiceiuri considerate tabu în trecut și care astăzi au devenit banale printre doamne?

 

Sursă foto: Shutterstock.com

Comments

comments

temperaturi extreme, femeie in lan de grau

Previous:

Sfaturi practice ca sa faci fata temperaturilor extreme de vara

Next:

Cultivă fericirea – strategie pentru o viata frumoasa

You may also like

Post a new comment