5 idei pentru amenajarea unui living spațios

07 June of 2016

Un apartament mare îți pune la dispoziție spațiul de care ai nevoie pentru a fi creativă atunci când îl decorezi, însă adevărata provocare este să găsești un echilibru între piesele de mobilier și dimensiunile camerelor, astfel încât să eviți senzația de spațiu aglomerat.

Dacă vrei să faci o schimbare în livingul tău sau trebuie să-l decorezi de la zero, iată ce ar trebui să știi înainte:

  1. Împarte spațiul în zone de interes

Un living mare îți oferă posibilitatea de a amenaja mai multe zone de interes, alcătuite din seturi de mobilă, fiecare cu funcționalitatea ei. De exemplu, poți opta pentru o zonă de lucru, în care să ai un birou și câteva rafturi, o zonă de relaxare, unde vei plasa canapeaua, un fotoliu, o măsuță de cafea, în fața televizorului sau o zonă de conversație, în care să ai o măsuță înaltă și două scaune. Acest lucru îți permite să nu încarci spațiul și să-l decorezi știind exact la ce va folosi fiecare piesă de mobilier pe care o introduci.

  1. Alege piesa de rezistență a camerei

Un spațiu de dimensiuni mari poate fi pus în valoare și cu ajutorul unei “piese de rezistență”, care să fie punctul principal de atracție al camerei. O încăpere se poate aglomera rapid dacă plasezi multe piese mici de mobilier, fără una care să funcționeze ca un fel de ancoră.

Varianta cea mai simplă este să alegi un colțar colorat precum acestea, care va împărți vizual spațiul în două, dacă îl plasezi la mijlocul camerei și va fi primul lucru pe care îți cad ochii când intri în încăpere. Acesta este ideal mai ales dacă ai o familie numeroasă sau obișnuiești să ai mulți vizitatori.

  1. Păstrează proporțiile

Dacă livingul tău este foarte înalt, atunci ai nevoie de mobilier pe măsură. În caz contrar, riști ca rezultatul final să fie o încăpere desprinsă parcă dintr-o casă de păpuși. Alege, deci, o bibliotecă înaltă sau un dulap masiv, scaune înalte și plasează decorațiunile o idee mai sus decât în mod normal, pentru a păstra proporțiile camerei. În cazul în care te confrunți cu o cameră foarte lată, un lucru frecvent întâlnit la livingurile din apartamentele sau casele mari, mobilierul trebuie ales “pe lung”, pentru a a echilibra și a reduce optic din lățime.

  1. Iluminează corect livingul

Indiferent de dimensiunile unui spațiu, iluminatul poate face diferența în orice cameră. În cazul unui living mare, cel mai probabil ai multe ferestre, așa că pe timpul zilei nu va trebui să compensezi lipsa luminii naturale. Seara, în schimb, ai nevoie ca încăperea să fie luminată în mod echilibrat. Un candelabru cu multe becuri oferă suficientă lumină în centrul camerei, iar în colțuri poți folosi câteva aplice de perete sau lămpi pe care să le orientezi astfel încât lumina să bată spre tavan.

  1. Îndrăznește să folosești culori

Dacă o cameră mică este restrictivă când vine vorba de zugrăveala pereților sau ce culori de mobilier poți alege, un living mare îți dă ocazia să folosești ce tonuri sau nuanțe îți plac cel mai mult. Poți colora un singur perete într-o culoare intensă, preferabil cel opus ferestrelor, pentru a-l scoate în evidență, sau poți alege mobilă, draperii, covoare sau decorațiuni îndrăznețe. Singurul lucru de care trebuie să ții cont este cum vei folosi livingul, dacă îți dorești un spațiu de relaxare și odihnă sau vrei să te încarci cu energie atunci când îţi petreci timpul în el.

Camerele mari îți pot da bătăi de cap când vine vorba de decorat, însă cu puțină inspirație și organizare vei reuși să transformi spațiul într-unul potrivit pentru o după-amiază de relaxare sau o seară frumoasă petrecută în compania familiei sau a prietenilor.

Sursă foto: Shutterstock

Comments

comments

Previous:

5 idei de cadouri de casă nouă

Next:

Obiectele Feng Shui şi busola Lo Pan țin ghinionul la distanţă

You may also like

Post a new comment