5 destinații ideale de city break în România

22 September of 2020

Dacă ești în căutarea unei vacanțe de doar câteva zile în țara noastră, noi ți-am pregătit o listă cu 5 destinații ideale de city break în România.

Propunerile noastre sunt următoarele:

1. Sibiu – Este un oraș superb, liniștit și cultural. Pe scurt, un loc ideal în care să petreci măcar un week-end. Dacă ajungi în Sibiu, trebuie neapărat să vizitezi Turnul Sfatului, unde vei avea o panoramă superbă asupra orașului. Situat între cele doua piețe renumite ale orașului, cea Mică și cea Mare, Turnul Sfatului a fost construit în 1324. De asemenea, iți mai recomandăm să vizitezi Muzeul Brukenhal, Biserica Evanghelică și Podul Minciunilor. Iar dacă mergi dinspre București spre Sibiu, e recomandat să încerci drumul care trece prin Transfăgărașan, unul dintre cele mai spectaculoase din întreaga lume.

2. Bran – Dacă ajungi în Bran, trebuie neapărat să vizitezi castelul de aici, care este unul dintre cele mai cunoscute din întreaga lume. Castelul Bran a fost făcut faimos peste tot de mitul lui Dracula, unul dintre cele mai îndrăgite din lume, care a dus și la apariția a numeroase filme, seriale, desene animate, jocuri, ba chiar și la apariția unui cazino online în România, denumit Vlad Cazino. Așadar, Castelul Bran trebuie neapărat vizitat deoarece este o oază de istorie și legende. Ajuns în zonă, vei putea face drumeții prin Moieciu pentru a observa peisaje pitorești, poți vizita și Peștera liliecilor și poți merge și la Cheile Grădiștei.

3. Sighișoara – Un loc cu adevărat deosebit și unul dintre puținele orașe-cetate locuite din Europa. Ajuns în Sighișoara, vei putea face plimbări pe străzile acestui oraș superb. De asemenea, îți recomandăm să mergi în Piața Cetății, Turnul cu Ceas, Turnul Feierarilor, Biserica Mănăstirii, Turnul Cizmarilor, Turnul Croitorilor, Turneul Măcelarilor, Biserica din Deal, Turnul Tăbăcarilor și în Piața Hermann Oberth. Sighișoara este un loc aparte, considerat de multă lume “perla Transilvaniei”. De altfel, cititorii The Guardian au ales Sighișoara ca fiind unul dintre cele mai bune locuri de vizitat din România.

4. Clisura Dunării – Un alt dar pe care natura ni l-a făcut este Clisura Dunării. Se află în Sud-Vestul țării și aici vei găsi câteva peisaje de-a dreptul admirabile. Te poți caza în Orșova sau în Dubova, iar indiferent ce vei alege o excursie cu barca pe Dunăre este obligatorie. De asemenea, mai trebuie să vizitezi Cazanele Dunării. locul unde Dunărea se îngustează cel mai mult pe teritoriul României. În plus, unul dintre cele mai fotografiate obiective turistice din România este Chipul lui Decebal, aflat între localitățile Eselnita și Dubova. Acesta are o înălțime de 55 de metri. Îți mai recomandăm să vizitezi și Peștera Veterani, Insula Ostrov, Parcul Național Porțile de Fier și Tabula Traiana. Iar dacă iți place peștele, cu siguranță te vei simți în largul tău, deoarece aici vei găsi o mulțime de locuri în care să mănânci pe săturate.

5. Vatra Dornei – O vizită în Vatra Dornei face cu siguranță bine la sănătate. Cel puțin la cea mentală, deoarece de aici vei pleca mult mai liniștit. Vatra Dornei este una dintre cele mai vechi stațiuni turistice din România și obișnuia să atragă oameni care veneau la băi încă de la finalul secolului al XIX-lea. Vatra Dornei este o destinație bună pentru city break atât vara, când poți face drumeții montane, alpinism, rafting pe Bistrița sau te poți da cu tiroliana, dar și iarna, când poți merge la schi și admira peisajele superbe din zonă. În plus, oamenii locului sunt foarte primitori și te vei simți cu adevărat bine în Vatra Dornei. Iar mâncarea este și ea delicioasă în această zonă a țării.

Comments

comments

calatoriile noastre, femeie cu masca pe fata, femeie pe malul apei

Previous:

Cum vor arăta în viitor călătoriile noastre

Skiathos

Next:

Insula Skiathos din Grecia, o destinație de vis

You may also like

Post a new comment