4 tehnici cu adevărat utile pentru a evita capcanele lucratului de acasă

06 November of 2017

E mult mai comod să muncești de acasă, iar dacă reușești să eviți capcanele acestui mod de lucru, vei descoperi că poți fi mult mai eficientă decât la birou.

Tot mai multe companii le oferă angajaților posibilitatea de a lucra de acasă și tot mai multe persoane preferă să lucreze pe cont propriu, în diverse colaborări, decât să aibă un singur loc de muncă, iar marea provocare este să nu ne lăsăm atrași în tot felul de alte activități. Iată cum poți să te ferești de ele:

  1. Creează-ți un mediu de lucru ca la carte

La serviciu nu poți controla complet condițiile, însă acasă ai libertate totală pentru a crea mediul de lucru perfect. Investește într-un scaun potrivit pentru birou, așază-ți masa de lucru cât mai aproape de fereastră și alege cu mare grijă corpurile de iluminat.

Dacă la serviciu trebuia să te mulțumești cu lumina de neon, care ori era prea puternică, ori era prea slabă, pentru acasă poți să alegi corpurile de iluminat pe care le recomandă specialiștii și care te vor ajuta să te concentrezi mai bine pe activitățile tale. Unele tipuri de lumină îți sporesc abilitățile analitice, în timp ce altele te ajută să fii mai creativă, așa că atunci când te ocupi singură de crearea condițiilor tale de muncă, poți să amenajezi locul perfect croit pe nevoile tale. În felul acesta nu îți vei mai pierde concentrarea pe la jumătatea zilei, din cauză că lumina era prea slabă și te îmbia la somn.

  1.  Intră în starea de lucru  

Una dintre capcanele lucratului de acasă ți-o întinde chiar mintea ta. Pentru că nu pleci nicăieri, nu pare că ai niciun motiv să te schimbi de pijamale, să îți bei cafeaua și să fii gata de lucru până într-o anumită oră. Mai mult decât atât, uneori patul e atât de comod, încât pare mai simplu să lucrezi chiar cu laptopul în brațe.

Dacă vei cădea în capcana aceasta, nu vei reuși să te concentrezi și vei ajunge să stai cu laptopul în față mai mult decât dacă ai fi mers la serviciu. O tehnică simplă pentru a intra în starea de lucru este să îți pui alarma, să te schimbi în haine office, să îți bei cafeaua și să mănânci până în ora 9.00 și să te comporți exact ca și cum ar trebui să pleci de acasă, numai că destinația va fi doar o altă cameră.

  1. Tratează elementele care îți distrag atenția exact cum ar face-o șeful tău

O mulțime de companii au blocat accesul la site-uri de socializare și de jocuri tocmai pentru ca angajații că nu se lase distrași de ele. Deși nu e neapărat o tehnică recomandată pentru companii, la nivel individual funcționează foarte bine. Există tot felul de programe pe care le poți instala pe computer pentru a-ți limita accesul la anumite site-uri între anumite ore, așa că le poți folosi pentru a nu te lăsa atrasă în capcana discuțiilor interminabile de pe Facebook.

  1. Obișnuiește-ți familia și prietenii să-ți respecte programul

Când lucrezi de acasă, familia și prietenii pot să îți trateze programul cu foarte multă lejeritate și să îți solicite diverse lucruri. Rugămintea de a face cumpărăturile sau alte treburi casnice până ajunge soțul acasă de la serviciu, așteptatul unui prieten la aeroport sau diverse alte lucruri care pentru cel care le solicită par mărunte, sunt lucruri care îți consumă timp și energie și pe care ar trebui să înveți să le refuzi. Obișnuiește-ți familia să-ți trateze programul exact ca și când ai lucra de la serviciu și să nu apeleze la tine doar pentru că tu ești acasă.

Punând în practică aceste tehnici, îți creezi condițiile ideale pentru concentrare și ai parte cu adevărat de toate beneficiile lucratului de acasă

 

Sursa foto: racorn/Shutterstock

Comments

comments

adolescent

Previous:

Cum îți înveți copilul aflat în adolescență să se îmbrace potrivit

Next:

9 activități amuzante de făcut cu familia în prag de sărbători – nu omite punctul 6!

You may also like

Post a new comment