4 schimbări inteligente și ieftine care îți fac casa să arate de milioane

19 January of 2017

Locuința este refugiul tău, locul în care îți recapeți energia și îți încarci bateriile, dar, când aceasta nu arată tocmai pe placul tău, este timpul să o transformi.

Nu e nevoie să intri în renovări costisitoare și de durată pentru a da o față nouă casei tale, ci este suficient să aduci câteva mici îmbunătățiri al căror impact să fie instantaneu. Dacă știi ce și cum să schimbi în fiecare încăpere, locuința ta se va transforma fără să depui efort sau să cheltui bani mulți. Designerii știu cel mai bine care sunt cele mai eficiente căi pentru ca locuința ta să capete un aer proaspăt și nou. Iată ce poți schimba în fiecare încăpere astfel încât să ai senzația că locuiești într-o casă complet diferită:

Chiuveta și blatul, primele lucruri pe care le observi într-o bucătărie

Bucătăria este una dintre încăperile cel mai costisitor de transformat, dacă te apuci să o renovezi de la zero. Mobilierul poate ajunge și la câteva mii de lei însă, în mod surprinzător, nu acesta este primul lucru care le atrage atenția oaspeților tăi. Blatul de bucătărie este unul dintre primele piese care se uzează. În timp, acesta se decolorează, se zgârie și își pierde strălucirea de odinioară. Pe de altă parte, chiuveta este expusă zilnic depunerilor de calcar din apă, își pierde luciul și devine tot mai dificil să o menții curată. Este adevărat că astfel de chiuvete pentru bucatarie din inox sunt mai rezistente și nu trebuie să le înlocuiești la fel de des, așa că merită să arunci o privire peste ele. Cu siguranță vei găsi una care să se potrivească gusturilor tale și designului din bucătărie.

Covorul din living poate dicta aspectul întregii încăperi

O sufragerie pare goală în momentul în care scoți covorul, așa că importanța acestuia în aspectul locuinței tale este de necontestat. Însă când ai același covor de ceva timp, este imposibil ca acesta să se păstreze exact cum era atunci când l-ai cumpărat. Curățările repetate și tranzitul prin încăpere îl pot deteriora, în timp ce praful care pătrunde adânc în țesătură este dificil de scos și poate cauza afecțiuni respiratorii sau alergii. De aceea, este recomandat să înlocuiești covorul o dată la câțiva ani sau să ai cel puțin două pe care să le alternezi între ele. Un covor de dimensiuni medii nu este atât de scump încât să nu ți-l poți permite, iar efectul său asupra livingului este de milioane.

Draperiile din dormitor, o schimbare mică, rezultate spectaculoase

Dormitorul este una dintre încăperile în care nu ai nevoie de multă lumină naturală, mai ales dacă îl folosești doar pentru odihnă, și doar rareori ca spațiu de recreere. De aceea, draperiile și jaluzelele trebuie să îți lase libertatea de a crea fix atmosfera pe care ți-o dorești, astfel încât să poți dormi bine de fiecare dată. Pe lângă funcționalitate, draperiile au un puternic impact estetic asupra camerei tale. Din fericire, ai o gamă variată de modele, imprimeuri și materiale din care să alegi, atunci când simți nevoia de o schimbare majoră. Niște draperii ușoare, dintr-o țesătură subțire, aproape transparentă sunt potrivite pentru dormitoarele cu un design romantic, în culori pastelate sau neutre, în timp ce acelea fabricate din materiale rezistente și în culori închise, precum negru, ciocolatiu sau bleumarin sunt ideale pentru dormitoarele decorate într-un stil masculin, minimalist sau cele cu mobilier masiv, în stil clasic.

Rosturile și plintele din baie, ușor de înlocuit periodic

În baie există mai multe modificări de design pe care le poți face, de la schimbarea bateriilor până la înlocuirea covorașelor. Noi ne-am oprit asupra unei îmbunătățiri ieftine și cu efect spectaculos: înlocuirea rosturilor și schimbarea plintelor. Pentru că sunt supuse umezelii, rosturile se îngălbenesc, se strică și în aceste spații se poate dezvolta foarte ușor mucegaiul. Chitul pentru rosturi este foarte simplu de înlocuit și o poți face și singură. Plintele de pe marginea căzii sau a chiuvetei sunt și ele supuse umezelii și se pot desprinde în timp sau pot face mucegai ori ciuperci periculoase pentru organism. De aceea, este bine să le înlocuiești din când în când și să te asiguri că sunt perfect fixate de perete. Astfel, baia ta va arăta mereu ca nouă.

Tu ce schimbări dintre acestea ai vrea să faci în locuința ta?

 

Sursă foto: Shutterstock/Copyright: vectorfusionart

Comments

comments

Previous:

4 lucruri care nu lipsesc din bucătăria unei gospodine desăvârșite. Tu le ai?

Next:

Scapa de petele de pe haine!

You may also like

Post a new comment