4 principii de decor pentru o sufragerie primitoare și spațioasă

01 August of 2017

Vara este de obicei sezonul renovărilor și redecorării, așa că este momentul perfect pentru a schimba puțin aspectul sufrageriei. Ideile ți le dăm noi, tot ce trebuie să faci este să le pui în aplicare.

Sufrageria este camera în care ne petrecem mare parte din timpul nostru cu familia sau cu musafirii. Este încăperea destinată întregii familii, așa că merită o atenție deosebită. Crearea unui spațiu primitor și plin de farmec nu e deloc dificilă și nici nu trebuie să implice cheltuieli exagerate. E de ajuns să înlocuiești câteva lucruri din cameră și să adaugi unele elemente noi, pentru a schimba total atmosfera din încăpere. Uite ce îți sugerăm:

  • Schimbă acest element și întreaga cameră va fi transformată

Care este elementul central într-o sufragerie? După părerea noastră este vorba despre canapea, așa că ea este elementul care va schimba radical aspectul livingului. Canapeaua din living e adesea expusa la pete – popcornul mâncat la filmul în familie sau înghețata savurată de cei mici când se uitau la desenele animate sigur au lăsat ceva semne pe vechea canapea. Te sfătuim să arunci un ochi peste aceste canapele din piele pentru a vedea câte opțiuni splendide ai. În plus, o canapea din piele este mai ușor de curățat și mai rezistentă la pete și, trebuie să recunoaștem, este și foarte elegantă.

Canapeaua de piele este o alegere ce va rezista cu brio testului timpului și-și va păstra aspectul ani la rând, mai ales dacă ții cont de câteva sfaturi de îngrijire foarte simple și eficiente.  

  • Nu subestima puterea pe care o poate avea nuanța potrivită

Culoarea este extrem de importantă pentru a crea o atmosferă aparte, așa că merită să-i acorzi un plus de atenție. Folosește culori deschise și pasteluri, pentru a da senzația unui spațiu mai amplu și a unei camere primitoare. Pentru sufragerie, culorile potrivite sunt în general cele calde – roșu/roz, portocaliu, galben pai.

Totodată, o idee de luat în calcul este să vopsești un singur perete – preferabil cel pe care așezi canapeaua, cu o culoare puternică și să creezi un perete accent. De exemplu, dacă restul camerei este roz prăfuit, un contrast interesant s-ar produce cu un perete accent de culoare vișinie. Poți merge și pe alte îmbinări de nuanțe – trei pereți în nuanța galben pai și al patrulea gri, de exemplu.

  • Rezumă-te la strictul necesar când vine vorba despre mobilă

În magazinele de mobilă vedem adesea ansambluri de mobilă masive destinate livingului, însă nu este neapărată nevoie să urmăm aceste tendințe. Dacă nu ai neapărată nevoie de bibliotecă și vitrină, atunci rezumă-te la câteva corpuri de mobilă. Cu cât ai mai puține corpuri de mobilier în cameră, cu atât mai spațioasă va părea, așa că nu ai niciun motiv să îți aglomerezi sufrageria inutil cu mobilă pe care să nu o folosești. Mai bine apelezi la un mobilier făcut la comandă, croit exact după nevoile tale.

  • Adu puțin din frumusețea naturii în sufrageria ta

Dacă vrei o sufragerie primitoare și în care să te simți cu adevărat relaxată, ai nevoie de plante și de flori. În orice încăpere trebuie să existe măcar o plantă. Ea va ajuta atât la purificarea aerului, cât și la crearea unui decor mai plăcut, mai familiar. Poți folosi și plante în ghiveci, dar, desigur, și în vază.

Aceste sugestii sunt printre cele mai simplu de pus în practică idei când vine vorba despre decorarea unei sufragerii sau pur și simplu împrospătarea decorului vechi. Ce crezi că ar mai trebui să adăugăm în lista noastră?

 

Sursa foto: Shutterstock

Comments

comments

casa de la tara

Previous:

15 obiecte decorative sau funcționale care nu trebuie să lipsească din casa de la țară

email

Next:

4 trucuri care îți transformă rapid și ieftin locuința cu doar un produs

You may also like

Post a new comment