4 lucruri pe care le poți face pentru a-i asigura un parcurs profesional strălucit copilului tău

25 January of 2017

Ca mamă, e de datoria ta să îi asiguri copilului tău condițiile necesare unei formări profesionale temeinice, care să-i crească șansele de angajare, indiferent de domeniul ales.  

Nu poți să-i alegi profesia copilului tău, însă poți să te asiguri că are un start profesional care să-i asigure o carieră de succes și care să-l împlinească. Dacă fiul sau fiica ta se pregătesc să intre la facultate anul acesta sau sunt deja studenți, avem pentru tine câteva sfaturi astfel încât să te asiguri că ai făcut tot ce era posibil pentru ca aceștia să aibă o carieră de succes.

  • Analizează opțiunile pe care le ai cu privire la locul unde va petrece cel mai mult timp după ce pleacă la facultate. Dacă alegi bine, el îl va pregăti pentru viitorul job mai mult decât cursurile

Când ești în căutarea unei variante de cazare pentru perioada facultății, nu te ghida doar după costuri și condiții, ci și după alte avantaje pe care le pot oferi anumite cămine. Unele dintre acestea au fost gândite special pentru ca studenții să se poată implica în diverse proiecte de voluntariat, pe care le pot trece cu încredere în CV pe viitor.

Un exemplu în acest sens este căminul West Gate din București, gândit de proprietarul său, LiviuTudor, ca un loc unde studenții să locuiască, dar și să se formeze din punct de vedere profesional. Studenții care locuiesc aici se pot implica în administrarea campusului, pot organiza diverse evenimente și locuiesc chiar în vecinătatea unora dintre cele mari companii de la noi din țară – Dacia, Accenture sau Siemens. Ei vor afla primii de internship-urile disponibile în aceste companii și vor putea învăța direct de la sursă cum se desfășoară activitatea într-o companie atât de mare.

  • Încurajează practica și internship-urile.

Orice părinte își dorește ca fiul sau fiica sa să se concentreze pe materia studiată la facultate și să aibă note mari, dar asta nu înseamnă că trebuie să uiți scopul facultății – să-l pregătească pentru profesia pe care vrea să o urmeze. De multe ori teoria nu este suficientă pentru a excela la locul de muncă, așa că practica este absolut necesară.

Încurajează-l să caute un program de internship așa încât să învețe mai multe despre profesia pe care o va avea după ce va absolvi. Poți chiar și tu să cauți astfel de programe și să i le sugerezi. O altă idee excelentă este să-l încurajezi să meargă la interviuri, fără să aibă neapărat ca scop angajarea, ci doar pentru a se obișnui cu o astfel de situație.

  • Cât mai multe activități în afara cursurilor înseamnă dezvoltarea abilităților sociale

Propune-i să se implice într-un proiect social fără să fie remunerat, un proiect de voluntariat. O astfel de exeperiență îl va ajuta să întâlnească oameni interesanți și situații noi, cu care nu s-a mai confruntat până acum. Ei bine, asta îl va ajuta enorm în mediul profesional, indiferent care este acela. Aceste proiecte îl vor ajuta la dezvoltarea personală, iar asta va contribui foarte mult la succesul său în carieră.

  • Cursurile suplimentare pot să-l ajute să-și completeze cunoștințele

Poartă o discuție cu el și află care crede că sunt punctele sale slabe, apoi propune-i un curs pentru a le transforma din slăbiciuni în atuuri. O idee bună este un curs pentru a învăța o limbă străină – germana, spaniola, portugheza sunt foarte căutate acum și nu sunt foarte mulți cei care le cunosc. Alte idei sunt cursurile de public speaking, de dezvoltare personală sau cele de dicție.

Cum ți se par aceste sfaturi? Care dintre lucrurile listate de noi ți se pare cel mai util pentru cariera copilului tău?

 

 

Sursa foto: Shutterstock  

 

Comments

comments

Previous:

Cum să-ți păstrezi familia unită și puternică

Next:

Pe locuri, fiți gata, SHOPPING!

You may also like

Post a new comment