4 diferențe majore între parfumurile ieftine și cele de calitate

03 November of 2017

Un parfum bun pe care îl purtăm poate fi o introducere elegantă într-o discuție, poate fi modul în care ne anunțăm prezența într-un mediu străin, poate fi un motiv de a zâmbi în orice moment al zilei, ne îmbunătățește dispoziția și ne transformă într-o companie extrem de plăcută. Este important să știm cum să ne alegem parfumul potrivit și cum să facem diferența între un parfum de calitate și unul ieftin. Dacă privim dincolo de gusturi, trebuie să știm că un parfum ieftin poate avea și efecte neașteptate și neplăcute. O selecție mai riguroasă a parfumului pe care îl alegem poate avea multiple avantaje.

Care sunt diferențele între parfumurile ieftine și cele de calitate:

  1. Să începem cu prețul

Majoritatea celor care caută un parfum se gândesc mereu că unul de calitate este mult prea scump și astfel evită din start această variantă. Lucrurile nu stau chiar așa. Cu o selecție atentă, vom vedea că sunt soluții perfecte pentru orice gust și oricare ar fi ocazia. Există locuri unde poți găsi parfumuri originale la prețuri excelente. În acest fel, te vei bucura de un parfum de calitate fără să resimți acest lucru și în portofel.

  1. Subtilitățile unui parfum de calitate

Care este diferența majoră între un parfum de calitate și unul ieftin? Modul în care miroase, desigur. Dar ce anume din miros trădează oare un parfum mai slab? Parfumurile ieftine sunt de obicei o idee mai dulci, și asta din mai multe motive. Potrivit Tatianei Estevez, aromoterapeut, “parfumurile ieftine au ca public țintă persoanele mai tinere, care încă nu au un miros foarte dezvoltat pentru nuanțele subtile”. Modul în care parfumul este făcut se împarte în trei categorii.

Un parfum de calitate este compus din uleiuri esențiale împărțite pe note. Există note de top, sau vârf, note de mijloc, denumite și note inimă, și note de bază, recunoscute și drept note de fond. Prima categorie este compusă aromele ușoare, care rezistă între două și zece minute și îți oferă prima impresie a unui parfum. Notele de mijloc au nevoie de un interval între 10 și 25 de minute, ca să se dezvolte complet în piele și dau acel miros distinct fiecărui individ în parte. Ultima categorie, a notelor de bază, oferă longevitatea unui parfum, după ce a fost aplicat. Un parfum ieftin, în schimb, folosește în principal notele de vârf și uleiuri esențiale de o calitate mai slabă pentru notele de mijloc și bază.

  1. Care sunt diferențele în timp

De ce un parfum de calitate se simte în corp și pe haine chiar la 12 ore de la folosire, după o zi plină de activități, în timp ce unui parfum ieftin îi dispare efectul la nici o oră distanță de la folosire? În primul rând pentru că un parfum ieftin va folosi cel mai des notele de top, pentru un impact puternic în momentul folosirii, dar fără rezistență în timp. Lipsa notelor de mijloc și bază îi vor șterge acel aer mai sofisticat al unui parfum special, de calitate.

  1. Efectele nedorite ale unui parfum ieftin

În cazul unui parfum de slabă calitate, mirosul ar trebui să fie ultima ta grijă. Există și afecțiuni medicale pe care le poți dobândi, din cauza unui amestec chimic de proastă calitate. Potrivit publicației americane Huffington Post, care citează specialiști din domeniu și studii publicate pe acest subiect, “parfumurile și aromele deseori au contribuit la anumite forme de alergii”. Strănutul și umezeala ochilor pot fi câteva dintre semne, iar în cazurile în care un parfum ieftin este și de o calitate foarte slabă există și riscul unor iritații pe piele. Jurnaliștii publicației americane susțin că, în cazuri extreme, un parfum cu un amestec chimic de proastă calitate, pentru a reduce prețul, poate conduce și la depresie.

Într-un raport realizat și condus de Environmental Working Group, o parte dintre compușii chimici ai unui parfum nici nu sunt trecuți pe etichetă. “Întregul proces poate fi compus din zeci, dacă nu sute de compuși chimici diferiți, iar aceștia nu trebuie să fie trecuți pe etichetă“, explică Jane Houlihan, co-autoarea acestui raport. Și lucrurile cu care te îmbraci pot fi afectate de un parfum de o calitate mai slabă. Petele nedorite de pe haine provocate de parfumuri pot fi o bătaie de cap atunci când vei încerca să le îndepărtezi. În toată acestă poveste, și recipientul în care vine parfumul face o diferență majoră. În mod evident, un parfum ieftin va veni și într-o sticluță de o calitate mai slabă. Tocmai din acest motiv, există riscul ca parfumul să nu își păstreze aceleași valori pe măsură ce trece timpul.

Acestea sunt câteva motive, dar importante, pe care trebuie să le iei în considerare atunci când vine momentul să-ți mai adaugi un parfum nou la colecție. Spune-ne și nouă: care sunt principalele criterii după care tu îți alegi un parfum?

 

Sursă foto: Shutterstock / Copyright By Iakov Filimonov

Comments

comments

Previous:

Tu cum te îmbraci pe caniculă? Greșelile vestimentare pe care le fac aproape toate femeile

Next:

Trei motive importante pentru care blugii sunt pantalonii ideali

You may also like

Post a new comment