4 criterii de alegere a jucăriilor pentru copii

04 December of 2019

Alegerea jucăriilor pentru copii este una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă păriții. Găsirea pieselor potrivite implică mult timp și energie consumată, având în vedere că există pe piață o ofertă atât de bogată. Venim în sprijinul părinților ocupați și stresați de această sarcină cu un ghid complet și util.

Dacă ai petrecut prea multe ore prin magazine încercând să găsești jucării pentru bebeluși ori copii mai mari, citește în continuare de ce criterii trebuie să ții cont de acum încolo.

  1. Alege jucăriile pentru copii în funcție de vârstă

Cea mai importantă regulă după care trebuie să te ghidezi atunci când cumperi jucării pentru cei mici este să ții cont de vârsta lor, potrivit chicco.ro. Nu trebuie să fii un expert în domeniu, ci doar să verifici cu atenție eticheta produsului. Acolo este specificată vârsta pentru care este recomandată jucăria respectivă.

De regulă, provocările apar în primul an de viață al prichindelului. Spre exemplu, dacă vrei să cumperi jucării pentru nou-născuți, vei face o alegere bună dacă vei opta pentru un carusel muzical ori diferite piese zornăitoare. Toate aceste jucării îi vor atrage atenția și îl vor ajuta să se dezvolte armonios.

În schimb, dacă alegi jucării pentru bebeluși mai mari de șase luni, dar care au până într-un an, poți opta pentru seturi de sortare a culorilor și a formelor și seturi de construcție. În plus, poți trece la următorul nivel și să cumperi și câteva jucării pentru baie. Micuțul va fi fascinat să facă baie într-o companie amuzantă.

După vârsta de un an, copiii încep să se atașeze de jucării, așa că le poți cumpăra unele moi cu care să poată dormi liniștiți. Mingile și obiectele care se împing sunt alte jucării potrivite pentru copiii de peste un an sunt altge opțiuni pe care le poți lua în considerare.

Copiii mai mari de doi an pot primi drept cadou puzzle-uri, cărți muzicale, jucării de construit, litere de alfabet și altele asemănătoare. Investește în piese care le îmbogățește imaginația și le stimulează abilitățile practice. Pe măsură ce cresc, poți lua în calcul și jocurile care se pot juca împreună cu familia și prietenii, pentru ca distracția să fie în toi.

  1. Funcțiile jucăriilor, un criteriu care nu trebuie omis niciodată

După vârsta copilului, alt criteriu de care trebuie să ții cont are legătură cu funcțiile produsului. Îți dorești o jucărie care să îl țină ocupat, care să îl liniștească ori care să îi calmeze dentiția? Citește cu atenție informațiile care însoțesc produsul, dacă îl cumperi online, ori întreabă un consultant de vânzări dacă preferi să mergi direct în magazin.

Dacă vrei ca jucăria să îl țină ocupat cât mai mult pe cel mic, ia în calcul că cele mai bune produse sunt centrele de activități. Cu cât o jucărie este mai complexă și oferă mai multe tipuri de activități, cu atât năzdrăvanul tău se va simți mai atras de ea. În timp ce jucăriile muzicale (neapărat cu sunete liniștitoare!) pot face minuni dacă îți dorești să îl adormi repede pe cel mic.

  1. Informează-te în privința avertismentelor de siguranță ale jucăriilor pentru bebeluși

Dincolo de orice caracteristică, jucăriile potrivite pentru copilul tău sunt cele care nu îi pun siguranța în pericol. De aceea produsele trebuie cumpărate în funcție de vârsta copilului, însă în afară de acest criteriu, mai trebuie să ții cont și de alte informații. Fiecare jucărie trebuie să fie însoțită de instrucțiuni de utilizare și de avertismentele specifice de siguranță.

În cazul copiilor mai mici de 3 ani, trebuie să te asiguri că jucăriile respective sunt potrivite vârstei lor. De regulă, aceste produse sunt marcate cu sintagma „Atenție. Nerecomandat copiilor sub 3 ani. Pericol de sufocare” ori „Atenție. Nerecomandat copiilor sub 3 ani. Pericol de strangulare” sau cu simbolul grafic specific de interzicere a utilizării de către copiii sub 3 ani.

  1. Studiază materialul din care sunt realizate jucăriile pentru copii

Materialul din care sunt făcute jucăriile pentru copii este alt aspect care necesită analiză amănunțită. Specialiștii recomandă părinților să evite piesele din materiale dure în care cei mici se pot accidenta ușor. De asemenea, experții mai atrag atenția și asupra produselor care au miros chimic intens. Aceste produse pot să conțină substanțe chimice care să dăuneze sănătății copilului tău. Totuși, dacă ai cumpărat deja o jucărie cu miros deranjant, spal-o de mai multe ori înainte de a i-o oferi celui mic.

Având în vedere că cei mici tind să introducă în gură cam toate obiectele cu care intră în contact, ai putea lua în considerare cumpărarea unor jucării bio pentru bebeluși. Sunt recomandate cele realizate 100% din cauciuc natural, din materiale nontoxice, fără plastice, ftalați și BPA.

Ține cont de aceste recomandări atunci când cumperi jucării pentru copii și ți se va părea floare la ureche să găsești modelele potrivite pentru năzdrăvanul tău.

 

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: pixabay

Comments

comments

Previous:

Cum il pacaleste Mos Nicolae pe Mos Craciun

Next:

Mic ghid de „supravietuire“ pe durata sarbatorilor in familie

You may also like

Post a new comment