4 calități exceptionale ale bicarbonatului

31 October of 2018

Tu știai despre calitățile excepționale ale bicarbonatului și depre cate d eutil este acest compus în casa și, în general, pentru frumusețea ta? Dinți mai albi, un peeling reușit, o piele mai curată – te ajută bicarbonatul de sodiu în aceste situații?

O dantură 
mai albă


De-a lungul timpului, s-a spus că dantura se albește considerabil dacă folosim, pe lângă pasta de dinți, și bicarbonat de sodiu. Acest lucru este parțial adevărat, însă trebuie să ții cont de câteva aspecte.

Smalțul dinților este compus 95% din hidroxiapatită. El se formează o singură dată în viață. 
Dacă este agresat, smalțul nu se regenerează.

Atenție! Dacă ai probleme cu dantura, nu este recomandat să folosești în exces bicarbonat pentru a-i albi pentru că acesta atacă smalțul și pot apărea fisuri.

Peeling 
ușor de preparat

Combinat cu puțină apă, 
bicarbonatul de sodiu se transformă într-o pastă ce poate fi aplicată cu ușurință pe pielea curată. Dar este potrivită pentru ten această mască?Bicarbonatul de sodiu conține particule abrazive și acționează, în contact cu pielea, precum o perie. Astfel, celulele moarte și particulele de praf sunt eliminate. Dacă ai pielea sensibilă este bine să adaugi în momentul preparării puțină apă micelară sau loțiune demachiantă, astfel încât efectul abraziv al bicarbonatului să se diminueze puțin.

Adio coșurilor!

Pe internet circulă tot felul de rețete de măști ce au în compoziție bicarbonat de sodiu, care să te ajute să scapi de coșuri. Una dintre cele mai populare constă în a amesteca o linguriță de bicarbonat cu două lingurițe de apă distilată. Evită zona ochilor și clătește fața cu apă călduță. 
Însă este acest tratament eficient?

Bicarbonatul ajută la echilibrarea pH-ului pielii – 
un pH acid creează mediul 
favorabil apariției acneei. Bicarbonatul, printre 
altele, are proprietăți de dezinfectare și, de aceea, poate fi folosit pe față. Este bine să ai grijă la modul de aplicare. Nu apăsa foarte tare și nu lăsa masca pe față mai mult de zece minute. După ce te-ai clătit bine, aplică pe tenul curat 
o cremă hidratantă.

Axilă frumoasă

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit și pentru decolorarea ușoară a zonei axilei, atunci când aceasta este ușor maronie. 
Amestecă două lingurițe de bicarbonat cu puțin ulei de cocos și aplică pasta obținută pe zona respectivă. Vei observa că pielea devine mai deschisă la culoare pentru că celulele moarte sunt îndepărtate.

Citeste si:

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Adio punctelor negre! Cea mai buna strategie

Next:

Când funcționează 
cremele antirid

You may also like

Post a new comment