3 soluții naturale pentru mâini catifelate

28 September of 2020

Mâini catifelate poate avea oricine, la orice varstă. Când mâinile devin extrem de uscate și aspre, nu e cazul să te alarmezi, ci să apelezi la câteva produse care-i vor readuce pielii supleţea.

Uscarea pielii are mai multe cauze, însă detergenţii și vremea rece sunt pe primele locuri. Dezinfectanţii contribuie și ei din plin la pierderea hidratării. Stratul de grăsime protectoare de pe mâini se pierde și, astfel, se instalează uscăciunea.

De aceea, este recomandat să folosim întotdeuna mânuși pentru curățenie, dar și să renunțăm la produsele cu multe chimicale, în favoarea celor mai naturale.

O cremă aplicată când și când e posibil să nu rezolve problema, dar există multe soluţii la care putem apela, multe dintre ele naturale și extrem de eficiente. Bineînțeles, dacă problema este gravă sau persistă, cel mai bine este să ceri sfatul unui medic dermatolog.

Iată 3 soluții naturale pentru mâini catifelate:

Unt de cocos – Masează mâinile cu un sfert de linguriţă de unt de cocos, apoi pune-ţi o pereche de mănuși și poartă-le câteva ore sau peste noapte. Proprietăţile emoliente ale untului vor oferi pielii hidratare și îi vor aduce catifelare. Fă acest tratament zilnic și într-o săptămână mâinile îţi vor fi din nou fine.

Citește și: Puterile nebănuite ale uleiului de cocos

Gălbenuș – Este bogat în lecitină, o substanţă emolientă cu proprietăţi uimitoare de hidratare. Ai nevoie doar de un gălbenuș, pe care îl aplici pe mâini și îl ţii 15-20 de minute. Spală-te apoi cu apă și un gel de duș parfumat pentru a scăpa de mirosul nu tocmai plăcut. Fă tratamentul de 3-4 ori pe săptămână.

Zahăr – Este excelent pentru a scăpa de celulele moarte, dar și pentru a întineri pielea. Amestecă o lingură de zahăr cu ½ lingură de ulei, aplică amestecul, masează ușor mâinile pentru 2-3 minute, apoi clătește. Fă această exfoliere de 1-2 ori pe săptămână. ’

Tu ce produse naturale folosești pentru a te asigura că a mâinile catifelate?

Citește și: Greșeli care îți îmbătrânesc mâinile

Text: Luminiţa Tăbăran/ Sursă foto: iStock

Comments

comments

ingrijire buze

Previous:

3 produse pentru îngrijirea buzelor pe care le poți prepara singură

femeie care aplica ruj pe buze, rujul

Next:

Rujul și câteva amănunte esențiale despre acesta

You may also like

Post a new comment