3 situaţii neplăcute pe care le poţi rezolva rapid şi cum să le previi

23 October of 2017

Situaţiile de urgenţă nu-ţi lasă mult timp de reacţie, aşa că, într-un astfel de context, e important să te concentrezi pe lucrurile esențiale şi să apelezi la soluţii rapide.

În 2016, numărul situaţiilor de urgenţă în care a intervenit ISU a crescut cu aproape 15% faţă de anul anterior. Atunci când are loc un eveniment neplăcut, de cele mai multe ori, este nevoie de o sumă de bani de care nu dispui întotdeauna. Dacă te regăseşti în astfel de situaţii, solicită un împrumut rapid, cum este cel de la Provident, ce oferă între 500 şi 10.000 lei chiar şi în 24 de ore.

Iată câteva contexte în care poţi apela la acest serviciu, fără garanţi şi garanţie:

  1. Reparaţii acasă

Doar în Capitală există aproape 200 de clădiri încadrate în clasa I de risc seismic, ce pot produce daune majore în locuinţe, dar pot pune în pericol şi vieţi. Însă statisticile arată că cel mai mare risc de situaţii de urgenţă îl reprezintă incendiile.

Dacă te regăseşti într-un astfel de moment neplăcut sau, pur şi simplu, s-a fisurat o ţeavă sau s-a stricat sistemul de încălzire în prag de iarnă, poţi solicita un împrumut rapid chiar şi la domiciliu, opţional, astfel încât un agent de vânzări se va deplasa la adresa oferită pentru a te ajuta să completezi documentele şi-ţi va oferi suma în 24 de ore, apoi se va întoarce lunar sau săptămânal pentru a încasa ratele împrumutului.

Pentru a evita, pe cât posibil, problemele legate de casă, poţi lua câteva măsuri preventive care să minimizeze riscurile:

Dacă este foarte frig afară, ţine unul sau două robinete în mişcare lentă în orice moment. Apa care curge prin sistem împiedică îngheţarea liniei. O altă soluţie ar fi îndreptarea surselor de căldură pe pereţii exteriori, unde sunt ţevi.

Verifică toate cablurile electrice de-a lungul locuinţei pentru semne de deteriorare şi înlocuieşte toate cablurile stricate. Nu acoperi cablurile electrice cu covoarele. Fii conştient de capacitatea sistemului electric al locuinţei şi nu supraîncărca circuitele.

Nu lasă niciodată vasele nesupravegheate pe aragaz. Păstrează un stingător de incendiu la bucătărie şi află cum se foloseşte. Ţine aragazul şi cuptorul curate. Grăsimea depusă pe ele se poate aprinde uşor, când le porneşti.

În ceea ce priveşte protecţia electronicelor şi electrocasnicelor, limitează numărul de dispozitive conectate la o singură priză. Utilizează un circuit dedicat pentru echipamente electronice sensibile şi evita să conectezi computerul la acelaşi circuit cu aerul condiţionat sau alte aparate cu consum masiv de electricitate. În cazul în care lumina este slabă sau siguranţele se ard frecvent, trebuie să contactezi un electrician licenţiat.

Deconectează dispozitivele electronice sensibile, în timpul furtunilor cu fulgere.

2. Urgenţe medicale

Bolile cardiace, diabetul şi cancerul de col uterin sunt printre cele mai răspândite boli din România, ce pot dezvolta complicaţii care să necesite intervenţii de urgenţă. Chiar dacă nu au efecte imediate, şi obezitatea şi depresia adună victime care au nevoie de ajutor. În acest caz, cea mai bună soluţie este să intervii rapid, pentru a reduce riscurile. Iată de ce aceste contexte sunt asociate cu împrumuturile rapide.

Cum le poţi preveni, pe cât posibil, însă?

Ia decizii benefice pentru corpul tău în privinţa alimentaţiei: începe cu fructe, legume, nuci, cereale integrale, fructe de mare şi produse lactate cu conţinut scăzut de grăsimi. Evită grăsimile şi caloriile goale, cum ar fi cele din băuturile zaharoase fără nutrienţi. De asemenea, respectă cantitatea de mâncare de care are nevoie organismul pentru a funcţiona echilibrat şi nu mări numărul caloriilor (maximum 2500 pentru un bărbat tânăr şi activ şi maximum 2000 pentru o femeie cu acelaşi stil de viaţă). Pentru o schimbare cu mai multe şanse de reuşită, apelează la mici trucuri: redu gradual alimentele dăunătoare din meniul tău, mănâncă în farfurii mai mici pentru a oferi senzaţia că sunt pline sau înlocuieşte modul de gătire al alimentelor preferate. De exemplu, în loc de pui prăjit, încearcă pui la cuptor. Mănâncă mai încet, vei ajunge mai repede la senzaţia de saţietate.

Introdu în stilul tău de viaţă mai multă mişcare. Este recomandat să petreci 150 de minute pe săptămâna făcând exerciţii, care să stimuleze activitatea cardiacă, să fluidizeze circulaţia sangvină şi să elimine grăsimea.

3. Fonduri insuficiente

În business există un acronim, FFF, care se referă la sursa investiţiei într-o afacere – family, friends, fools. Termenul din final este folosit nu cu sens propriu, ci pentru a denumi cunoştinţele care se arată interesate de afacerea ta, fără a avea un interes emoţional să te ajute. Aceste 3 surse sunt, însă, finite, iar pentru a contura un business profesionist şi aşa cum îţi doreşti, investiţia trebuie să fie constantă şi generoasă. Este motivul pentru care ar fi o idee bună să apelezi la un împrumut rapid, mai ales atunci când ai probleme de cashflow.

Pentru a evita acele probleme, menţine regulat o estimare a fluxului de numerar. Cel mai simplu mod de a face asta este să ai un Excel cu venituri şi plăţi. Plăteşte facturile imediat ce au venit sau marchează-le cu titlu de importanţă majoră, pentru a avea prioritate de plata. Rămâi în relaţii bune cu creditorii, pentru a le inspira încredere, dacă va fi nevoie de un împrumut.

Prevenția este cea mai bună metodă de a evita consecințele neplăcute ale unui eveniment neprevăzut, însă, dacă acesta are loc, stabileşte-ţi priorităţile şi apelează la cele mai rapide soluţii pentru a ameliora contextul.

 

Sursa foto: Unsplash

Comments

comments

Previous:

Râsul și uriașele beneficiile lui

Next:

Ora ceaiului, trăiește clipa!

You may also like

Post a new comment