3 reguli de baza, bune pentru orice dieta

18 March of 2019

Reguli de baza pentru dieta – Cele 3 reguli de baza, bune pentru orice dieta pot fi temelia unui stil de viata sanatos si pot ajuta orice cura de slabire sa dea rezultate mai bune, mai repede. Aceste 3 reguli de baza, bune pentru orice dieta se pot adapta la orice regim.

1. Prima regula pentru orice dieta spune ca trebuie sa consumi, in fiecare zi, cel putin 20 de grame de fibre. Aceasta este cantitatea minima care sustine tranzitul intestinal si te ajuta sa elimini grasimile in exces. Fibrele au si capacitatea de a scadea valoarea calorica a alimentelor ingerate.

2.  Aport de proteine. Consumul de proteinele este calea cea mai lejera intr-o dieta si una din cele mai importante reguli pentru o cura de slabire. Metabolismul functioneaza eficient daca, de la 10 pana la 35% din caloriile zilnice, vin din proteine.

3. Apa. Una dintre regulile cele mai importante pentru orice dieta, dar nu numai, este consumul suficient de apa. Daca bei apa, in absenta unei diete sanatoase, nu inseamna ca slabesti, dar consumul sportit de apa este obligatoriu dat fiind faptul ca apa este mijlocul de transport si intermediarul tuturor proceselor metabolice din organism.

Cele trei reguli sunt esentiale pentru sustinerea oricarei cure de slabire, si sunt reguli de baza si pentru principiile unei viati sanatoase. daca vei completa aceste trei reguli cu cea a unuei diete diversificate, cu multe fructe si legume, cu un bun aport de alimente inegrale si daca vei respecta regula celor trei mese principale pe zi si a celor 30 de minute de miscare zilnica, rezultatele nu vor intarzia sa apara!

Poti sustine dieta si cu miscare, un somn bun in fiecare noapte si reducerea la minimim a consumului de zahar si sare.

Citeste si:

 

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Combinarea alimentelor. Cele mai importante reguli

Next:

Urzici, stevie, loboda si spanac. Bijuterii de primavara

You may also like

Post a new comment