3 lucruri ce trec neobservate, dar care pot influențează radical atmosfera din casa ta

17 March of 2017

Primăvara ne induce tuturor o poftă de revigorare și de schimbare, iar dacă vrei să imprimi un aer înnoit în casa ta, trebuie să fii atentă la aceste lucruri mici și care trec adesea neobservate.

Nu doar obiectele masive au puterea de a influența atmosfera din casa ta, ci și obiectele mici. Așadar, nu e cazul să renovezi casa, să schimbi culoarea pereților, sau să achiziționezi mobilier nou, dacă vrei să-ți împrospătezi atmosfera din casă. Iată câțiva factori mici de care depinde atmosfera din casa ta și pe care îi poți folosi pentru a conferi un aer înnoit locuinței tale:

  • Primul lucru pe care îl observi când intri pe ușă

Ai tinde să crezi că primul lucru pe care îl observi când ajungi acasă este cuierul din holul de la intrare, pantofarul sau alte astfel de obiecte. De fapt, primul pe care îl observi când intri pe ușă este mirosul casei. Este și un factor extrem de important când vine vorba despre atmosfera din casă.

Mirosul specific al casei poate fi un amalgam de arome – unele plăcute, altele mai puțin plăcute. Mirosurile de mâncare sunt, poate, cele mai statornice, dar și cele mai neplăcute, mai ales dacă vorbim despre feluri cu pește sau prăjeli.

Ca ele să nu-ți afecteze mirosul casei, oricare dintre aceste hote incorporabile se vor dovedi a fi de mare ajutor. Deși abia se zăresc în bucătărie, influența lor asupra atmosferei din casă este incontestabilă. Poți pregăti orice fel de mâncare fără să-ți faci griji că mirosul va persista în bucătărie zile întregi, sau că se va imprima în perdelele și în tapițeria scaunelor din bucătăriei, conferindu-le, pe termen lung, un miros neplăcut.

  • Unul dintre cei mai importanți factori când vine vorba despre atmosfera din casa ta

Un alt lucru căruia poate nu îi dai atenție, dar care cântărește mult în ceea ce privește confortul tău este lumina din casa ta. Dacă intensitatea luminii naturale nu o poți controla prea mult, unele apartamente fiind pur și simplu mai luminoase, în ceea ce privește corpurile de iluminat poți interveni din plin.

Alege corpuri de iluminat deschise, care să nu blocheze lumina și, cel mai important, optează pentru becuri cu lumină caldă. Neoanele și unele becuri LED sau economice au lumină rece, care dă întregii case un aer sobru și deloc familiar. În schimb, cele cu lumină galbenă conferă casei căldura de care orice locuință are nevoie. În plus, este și mai sănătoasă pentru ochi, așa că ai toate motivele să optezi pentru ea.

  • Obiecte de decor care fac dintr-un spațiu oarecare un loc unde te simți acasă

Fără obiecte de decor personalizate, o casă pare goală și lipsită de personalitate. Este vorba despre acel aer de casă străină, care nu inspiră familiaritatea unui cămin. Despre ce obiecte vorbim, mai exact? Rame de fotografii, tablouri inspiraționale, statuete și mici figurine care înfrumusețează orice spațiu și care îl fac al tău. Fără ele, casa pare ruptă dintr-un catalog cu oferte imobiliare și este pur și simplu lipsită de farmec.

Cele mai bune alegeri pentru obiectele de decor sunt, fără doar și poate, cele moștenire de familie, care vin cu o poveste. Covorul țesut de bunica, cuvertura primită cadou de la mătușa și vechea mașină de cusut a străbunicii sunt doar câteva obiecte care vin la pachet cu încărcătură de amintiri și nostalgie. Dacă le ții ascunse prin vreun pod și nu știi ce să faci cu ele, e cazul să le recondiționezi și să le folosești în casă, deoarece sunt de zeci de ori mai prețioase decât orice obiect de mobilier nou.

Ce ai mai adăuga la lista aceasta? Ce obiecte crezi că influențeză atmosfera din casa ta?

 

 

Sursa foto: Shutterstock

 

Comments

comments

Previous:

Cuptorul cu microunde: 
prieten de-o vară, prieten de-o viață?

Next:

Calea florilor. Arta japoneză a aranjării florilor

You may also like

Post a new comment