3 destinatii de primavara

16 March of 2016

Un voiaj în orașul iubirii, Paris

Obiectivele turistice ale Parisului sunt nenumărate. O sumedenie de monumente, clădiri, muzee, cartiere sau chiar simple străzi întâmpină turiștii, comprimând timpul drămuit de fiecare în parte, parcă fără a oferi răgaz celor ajunși în urbea pe drept cuvânt supranumită „Orașul Luminilor“. Prin tot ceea ce prezintă, capitala Franței stimulează simțurile, amplifică apetitul și oferă mii de motive pentru a trăi intens această expe-ri-ență, născând dorința unei aventuri perpetue. Montmartre, Place de la Concorde, District Marais, Montparnasse sau Rue de Rivoli? Odată ajunși aici, turiștii vor alege, în măsura timpului disponibil, cele mai bune rute de vizitare. Mult succes!

amsterdam-1150319_960_720

Pe canalele pitorești din Amsterdam

Un oraș modern, dar încărcat de istorie, Amsterdam atrage prin multiculturalitate și printr-o arhitectură deosebită. An de an, de trei ori mai mulți turiști decât cei aproape 1 milion de locuitori vizitează capitala Olandei, printre aceștia numărându-se împătimiți ai shoppingului, amatori de distracție sau vizitatori dornici de relaxare în orașul cu largi spații verzi, special amenajate. Amsterdam a beneficiat întotdeauna de atitudinea tolerantă a locuitorilor săi, asimilând o populație mixtă încă de la sfârșitul secolului al XIX-lea. Deși mai este numită uneori și „Veneția Nordului“, această urbe nu beneficiază de prezența grandioaselor palate renascentiste și a gondolelor negre, însă multitudinea podurilor, arhitectura specifică și varietatea florei și faunei fac din cel mai important oraș al Olandei o destinație de vis.

fun-681616_960_720

Modernismul lui Antoni Gaudi la Barcelona

Acest oraș a oferit întotdeauna turiștilor săi standarde înalte în gastronomie, design, artă dramatică sau arhitectură. Barcelona abundă în localuri, cluburi, cafenele și restaurante, oferind celor interesați posibilitatea de a petrece câteva ore într-o atmosferă plăcută, odată cu lăsarea serii. În capitala Cataloniei cele mai căutate zone pentru cumpărături sunt Plaça de Catalunya și Bulevardul La Rambla. Aici mallurile, supermarketurile și buticurile pot fi întâlnite la tot pasul. Broderiile, ceramica sau articolele din piele sunt apreciate în întreaga lume. În piețele săptămânale, deschise de la primele ore ale dimineții, pot fi cumpărate articole diverse, de la vase până la haine sau alimente. Unul dintre marile centre urbane europene în prezent, orașul de pe malul Mediteranei a cunoscut o dezvoltare rapidă în ultimele două decenii.

 

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Cuibul de vulturi al Moldovei

Next:

Valea Teleajenului, mănăstirile Cheia și Suzana

You may also like

Post a new comment