3 criterii după care să alegi aparatele de calcat

05 December of 2017

Călcatul hainelor este o activitate obositoare și consumatoare de timp, însă cu ustensilele potrivite poate deveni o plăcere.

E greu să îți imaginezi vreun aparat electrocasnic care să facă din călcatul rufelor o activitate plăcută? Ei bine, dacă știi care îți sunt nevoile și știi ce funcții să urmărești, s-ar putea să afli că există unul pliat perfect pe necesitățile tale și ale familiei tale. Prețul este adesea singurul criteriu pe care îl luăm în considerare când alegem un nou aparat de calcat, însă, dacă îți dorești un produs de care să fii cu adevărat mulțumită, îți sugerăm să ai în vedere următoarele criterii:

  1. Funcțiile pe care le deține fierul respectiv

Funcțiile fierului de călcat sunt foarte importante când alegi un asemenea aparat. O statie de calcat cu ajutorul careia poti calca orice tip de material fără setări de temperatură este, în mod cert, o alegere utilă, pentru că va simplifica enorm călcarea hainelor. O altă funcție importantă este cea legată de decalcifiere, pentru că te va ajuta să previi petele maronii care apar pe haine atunci când folosești un fier în care s-a acumulat calcarul.

  1. Fier, stație de călcat sau aparat de călcare vertical?

Când vrei să faci o achiziție nouă, ai de ales între aceste trei opțiuni – un fier de călcat clasic, o stație de călcat sau un aparat de călcare vertical. Care este diferența dintre ele? Nu doar prețul, asta e cert.

Să le luăm pe rând. Un fier de călcat clasic, cu abur, este un aparat cunoscut de oricine. Modelele actuale sunt moderne și au funcții inovative – abur puternic pentru netezirea cutelor și funcții de auto-curățare. Aparatele de călcat verticale sunt ideale pentru materialele delicate dar și pentru retușurile de ultim moment. Totodată, ele sunt potrivite pentru haine care au aplicații precum cristale, paiete sau broderii și pot fi folosite și pentru a reîmprospăta hainele și a elimina mirosurile neplăcute. Stațiile de călcat te ajută să calci un volum mai mare de haine într-un ritm mai alert pentru că au o putere mai mare a aburului.

  1. Recenziile celor care au folosit produsul

După ce treci în revistă ofertele de prețuri și funcțiile și tragi câteva concluzii legate de modelele care ți s-ar potrivit, nu uita să citești și recenziile celor care au folosit produsul respectiv. Mai mult decât atât, unele magazine online au inclusiv un sistem de rating cu un număr de steluțe acordate produsului de către cei care l-au încercat. Verifică secțiunea de recenzii și află care sunt atuurile lui de la cei care au folosit produsul. Persoanele care scriu aceste recenzii sunt utilizatori care nu au niciun interes să te convingă să-l cumperi, vor doar să-și ofere opinia în legătură cu experiența de utilizare. În felul acesta ai și o perspectivă obiectivă după care poți judeca dacă merită sau nu să achiziționezi respectivul fier de călcat.

În final, nu mai rămâne decât să cumperi produsul care se încadrează în toate cerințele tale. Nu uita că un studiu recent al  Asociației Române a Magazinelor Online (ARMO) a arătat că produsele vândute în magazinele clasice sunt, în proporție de 38%, cu 51 de lei mai scumpe, în comparație cu produsele similare comercializate online de același magazin. În cazul aparatelor de calcat, costul poate fi cu până la 12% mai ridicat într-un magazin fizic față de unul online, astfel încât magazinul virtual pare o soluție mai economică.

 

Sursa foto:  Photographee.eu/Shutterstock

Comments

comments

Previous:

Dihorul – ghem pufos 
și iubitor

Next:

Cum sa ai grija mai bine de hainele tale preferate

You may also like

Post a new comment