Cum să alegi sutienul potrivit? Există sutienul perfect?

10 February of 2020

O piesă vestimentară de nelipsită din garderoba oricărei femei, sutienul oferă 
susțiere și conferă un decolteu frumos. Cu toate acestea, el este foarte greu de ales 
astfel încât să se potrivească perfect.

Prea strâns, prea larg, cu o cupă prea mică sau prea mare ori cu bretele nereglate corespunzător. Acestea sunt doar câteva dintre chestiunile ce pot să apară când ești la cumpărături de lenjerie intimă. Alegerea unui model nepotrivit creează disconfort și, de multe ori, probleme de sănătate, așa că trebuie să ții cont de regulile de mai jos pentru a achiziționa un sutien bun:

1  Circumferința bustului. Pune-ți cel mai comod sutien pe care îl ai (să fie simplu, fără push-up) și poziționează metrul orizontal de-a lungul sânilor. Acesta trebuie să treacă prin partea cea mai înaltă a sânului (punctul cel mai îndepărtat de piept).

2 Circumferința corpului. Coboară brațele pe lângă corp și cu un metru de croitorie măsoară zona de sub sâni, presând centimetrul de piele. Ideal ar fi ca altcineva să-ți ia măsurile.

3 Când probezi sutienul, prinde-l la primul rând de cleme astfel încât el să fie lejer pe corp. Vei avea nevoie de celelalte cleme când sutienul se va lărgi.

4 Bretelele contează foarte mult pentru că ele susțin de fapt sânul. Când ridici mâinile în sus și întinzi coloana, acestea trebuie să râmână în aceeași poziție ca atunci când stai relaxată. Când cupa sau susținerea se mișcă, măsura nu e cea corectă. Apoi, dimensiunea corectă a circumferinței sutienului se poate verifica dacă reușești să strecori două degete sub breteaua orizontală aflată la spate.

5 Mărimea corectă a cupei este când aceasta nu face cute și când banda de pe spate nu se ridică din cauza greutății sânului. Ba, mai mult, dacă în zona subrațului se formează pliuri, sutienul este prea mic.

6 Dacă mărimea sânilor tăi nu este aceeași, un fapt destul de des întâlnit, alege un model de sutien cu push-up reglabil și umple cu o perniță de silicon cupa mai goală.

7 Un sutien potrivit nu trebuie să-ți ridice sânii foarte mult, chiar dacă e cu push-up și push-in, efectul vizual trebuie să fie natural. În plus, zona dintre cele două cupe, unde de obicei este pusă o fundiță (sau un ștras decorativ), trebuie să stea lipită de stern.

8 Pentru un sân mare, alege o cupă care să-l acopere bine și să-l susțină, iar, din contră, pentru un sân mic, alege o cupă mai decoltată.

Citeste si:

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

11 măști de față 
de inspirație ayurvedică

ingrijire gene

Next:

Cum să-ți îngrijești genele în 4 pași

You may also like

Post a new comment