20 de lucruri pe care femeile le fac mai bine

29 January of 2020

Multe studii noi arată că noi, femeile, le sun­tem superioare bărbaților în multe privințe. O dovadă sunt lucrurile pe care femeile le fac mai bine și mai repede decât bărbatii. Chiar dacă ei n-ar recunoaște nici în ruptul capului așa ceva.

1 „Inteligență“ e de genul feminin! Dintre cei care au susţinut teze de doctor în ştiinţe în anul 2010, certificate prin diplome ale Consiliului Naţional pentru Acreditare şi Atestare (CNAA), 52% sunt femei.

2 „Bravo!“ Femeile laudă mai des – poate pentru că ele știu ce bine face o laudă!

3 Suportă durerea. Deși femeile sunt condiționate genetic să fie mult mai sensibile la durere, conform unui studiu al Universității din Ohio ele su­por­tă mai bine durerea decât bărbații. Femeile suportă chiar și bolile fără să se plângă prea mult!

4 Multitasking. Vorbește la telefon, gătește prânzul și în paralel îl ajută și pe copil la teme – toate în același timp! Pentru o femeie, un program normal; pentru un bărbat, o situație catastrofală…

5 Bagajul de vacanță. Femeile știu mai bine să facă bagaje – încape jumătate de dulap și arată și foarte ordonat!

6 Speculează la bursă. Cine s-ar fi gândit: femeile câștigă la bursă cu 1,4 până la 5 procente mai mult decât bărbații (sursa: Universitatea Southern California).

7 Șoferițe excelente. Doar 21% din ilegalitățile de circulație aparțin femeilor. Iar două treimi dintre accidentele în care sunt implicate persoane sunt cauzate de bărbați.

8 Vânătoare. Bărbații urăsc să colinde prin magazine în căutare de lucruri ieftine și cumpă­ră de multe ori lucruri bune, dar foarte scumpe, spun sociologii.

9 Dramă queen. Talentul de a juca teatru și de a-și da cu dramatism ochii peste cap se regăsește în orice mică prințesă. Și cine are fetiță acasă o poate confirma…

10 Mari oratoare de mici. Centrul de vorbire al femeilor este mai mare. Ele pronunță, pe zi, în medie 23.000 de cu­vinte, pe când bărbații doar 1.200. Femeile învață mai ușor limbile străine. Fetițele de numai 3 ani se exprimă, într-o limbă străină, de două ori mai bine decât băieții de aceeași vârstă.

11 Texte ieftine. Niciodată n-ai să auzi din gura unei femei un text de agățat atât de stupid precum: „Mi-am pierdut numărul de telefon, vrei să mi-l dai pe al tău?” Noi suntem mult mai subtile și mai rafinate când vrem să prindem pe cineva în plasă…

12 Mai longevive. O femeie din România are o speranță de viață la naștere de aproape 75 de ani, un bărbat nu are șanse să trăiască mai mult de 68 de ani.

13 Șefe mai bune. Firmele cu multe femei la conducere fac un profit mai mare cu până la 35% (studiul McKinsey „Woman matters”).

14 Iertătoare. Femeile sunt mai dispuse să ierte infidelitatea partenerului, decât o fac bărbaţii, arată dailymail.co.uk.

15 Tact pedagogic. Femeile sunt mai bune şi în calitate de cadre didactice de înaltă calificare în instituţiile de învăţământ superior: anul trecut 60 de reprezentante ale sexului frumos (57%), din 106 persoane în total, au devenit conferenţiari
universitari.

16 Fidele. Procentul de bărbați cărora le place să calce strâmb este de 70%, în timp ce cel al femeilor este de 30%.

17 Mai comunicative. La femei, 64% din conversații durează mai mult de jumătate de oră. 81% dintre bărbați încheie conversația la telefon după maximum 5 minute.

18 Cresc economia. 80% dintre deciziile de a cumpăra sunt luate, în țările vestice, de către femei.

19 Etajere de monetat. Femeile urmează instrucțiunile când montează ceva. Băr­bații se apucă de montat fără să citească și, la sfârșit… ceva e în neregulă.

20 Suportă stresul. Când lucrurile se precipită, femeile rămân calme. Motivul: hormonul feminin estrogen scade nivelul adrenalinei. De aceea, în ciuda stresului, femeile lucrează eficient și știu să-și păstreze, în situații limită, sângele rece.

… și iată ce pot face bărbații mai bine:
își amintesc bancurile și le povestesc mai bine. Femeile încep de obicei cu poanta și omit restul!

Articolul este în bună măsură o glumă și trebuie tratat ca atare. Dar dincolo de glumă este clar că sunt lucruri pe care femeile le fac mai bine, după cum sunt altele la care bărbații sunt cei care se pricep.

Citeste si: 9 invenții care ne-au făcut viața mai frumoasă

 

Sursa foto:pixabay.com

 

Comments

comments

cu bebe in vacanta

Previous:

Pleci cu bebe în vacanța de Crăciun? Iată ce trebuie să iei neapărat cu tine

ruperea apei

Next:

Ești îngrijorată de ruperea apei? Iată ce trebuie să știi

You may also like

Post a new comment