De ce (să) faci sport?

04 September of 2018

O siluetă de vis, că se apropie vara! Numai la asta ne gândim și obsesia nu ține de noi în mod exclusiv, ci și de revistele care afișează pe copertă promisiuni deșarte. Dar, dincolo de asta, de ce să facem sport? Ce alte motive avem, eventual unele mai cinstite și cu o justificare rațională?

Smă pierzi câteva kilograme de prisos este o bucurie, mai ales dacă te sui pe cântar și există dovada! Din păcate însă, cifrele indică doar că ai slăbit, nu și că ești sănătoasă. În plus, lupta abia acum începe, pentru că este mai greu să menții greutatea dobândită decât să slăbești. Avem nevoie de sport nu doar pentru ca efortul depus să nu fie în zadar, ci și ca să ne simțim bine în propria piele. Să vedem în cele ce urmează ce alte rațiuni ne pot împinge către o viață sănătoasă.

1 Îți protejezi inima Exercițiile fizice întăresc 
musculatura inimii și, chiar dacă vei avea senzația că ea îți bate cu prea multă putere în timpul antrenamentului, îți faci cadou un superbeneficiu de lungă durată: sănătate pură.

2 Câștigi ani 
Nu sunt vorbe aruncate-n vânt: oamenii care fac sport trăiesc mai mult. Un studiu recent arată că poți adăuga vieții tale cel puțin șapte ani dacă te antrenezi minimum 150 de minute pe săptămână, adică mai puțin de o oră pe zi. Nu e greu, nu?

3 Îți întărești oasele Osteoporoza este o boală care afectează mai ales femeile, din cauza carenței de hormoni estrogeni ce apare odată cu înaintarea în vârstă și instalarea menopauzei. Pentru a preîntâmpina această neplăcere, medicii recomandă multă mișcare și sport. Alergarea sau dansul te ajută să crești constant densitatea osoasă. Ba, mai mult, să te miști pe ritmul unor melodii care îți plac te transformă instantaneu într-o sursă de optimism contagios. Împarte cu ceilalți starea ta de bine!

4  Dormi mai bine 
Care-i treaba cu somnul și de ce este el absolut necesar poți afla din articolul de la pagina 18. Este arhicunoscut că el reface organismul, iar specialiștii susțin la unison că sportul contribuie decisiv la îmbunătățirea calității 
somnului și reduce riscul de a suferi spre exemplu de insomnie.

5 Reduci simptomele premenstruale 
Este dovedit științific că antrenamentul cardio efectuat de trei ori pe săptămână ajută doamnele și domnișoarele să scape de neplăcutele dureri sau stări de nervozitate manifestate înainte de apariția ciclului menstrual.

6 Scapi de stres și de anxietate 
Și cu o înghețată obții acest lucru, dar, din păcate, ai avea appoi probleme cu greutatea, așa că e mai bine să faci sport! Un studiu recent a scos la iveală că aerobicul a avut efecte neașteptat de bune asupra unui grup de pacienți diagnosticați cu depresie cărora le-a fost întrerupt tratamentul medicamentos.

7 Îți crește încrederea în tine 
Pentru că vei avea un corp frumos, iar starea bună de sănătate îți va alunga toate gândurile pesimiste, te va transforma automat într-o femeie sigură pe tine și mult mai puternică decât credeai că ești.

8 Devii un exemplu 
Chiar dacă nu-ți vine să crezi, sunt mulți oameni cu ochii pe tine: părinții, copiii tăi, partenerul de viață, prietenii, colegii, chiar și cunoscuții. Iar faptul că tu faci sport îi poate motiva și pe alții să-ți urmeze exemplul, iar asta înseamnă sănătate pentru toți, nu-i așa?

Citeste si:

 

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

7 greșeli de evitat cand te antrenezi

Next:

Vrei să rămâi tânără? Dansează!

You may also like

Post a new comment