15 trucuri geniale pentru par

27 May of 2016

Rezolvați inteligent toate probleme legate de păr cu aceste cele mai bune 15 trucuri!


1 De ce mă mânâncă pielea capului?

Aerul uscat al föhnului, frigul, vopseaua de păr și aparatele de întins sau ondulat au efecte negative asupra pielii capului. Acestea devine uscată și drept urmare apare senzația de mâncărime. Tratați-o cu șampoane blânde și hidratante.
2 Ajutor, părul se rupe foarte ușor
Măștile și tratamentele special concepute pentru această problemă sunt remedii excelente dacă sunt folosite constant. Acestea hrănesc firul de păr de la rădăcină, îl fortifică și îi conferă strălucire.
3 Se tratează vârfurile despicate?
Vârfurile despicate rămân despicate. Singura soluție pentru a scăpa de ele este foarfeca. Puteți preveni această problemă dacă folosiți un balsam special pentru vârfuri.
4 Frizuri deosebite pentru părul fin și subțire
Super trendy în acest sezon sunt cocurile neglijente. Acestea sunt potrivite si celor cu părul fin si subțire mai ales daca părul este tapat în prealabil și bine fixat.
5 Soluții împotriva mătreții
Foarte important: Microflora de la nivelul pielii capului trebuie restabilizată. Aveți nevoie de un șampon pe bază de acid salicilic și seleniu, ingrediente ce ajută la refacerea pielii descuamate, vinovată pentru apariția mătreții.
6 Păr fără volum
Volumul se obține după o rețetă simplă: șampon pentru volum, uscare cu capul în jos (eventual cu difuzorul) și spray fixativ pentru menținere. Taparea părului la rădăcină este de asemenea o soluție pentru crearea senzației de volum.
7 Păr strălucitor?
O mască preparată în casă, cu smântână, vă redă strălucirea părului. Ingrediente necesare: 2 linguri de smântână, 1/2 linguriță de ulei din germeni de grâu și o linguriță de suc de lâmâie. Amestecul se aplică pe părul umed și se lasă să acționeze 10-15 minute. 
Apoi clătiți bine părul.
8 Rădăcină decolorată – ce e de făcut?
Vopsiți doar rădăcina și nu tot părul. Pe piață există nenumărate nuanțe de vopsea, cu si-guranță veți găsi o nuanță foarte apropiată de cea pe care o aveți, astfel încât să nu fie sesizată diferența. Vopsind doar rădăcina, părul dvs. va avea mai puțin de suferit și va arăta mai bine.
9 „Revigorarea“ bretonului
Spălați doar bretonul cu apă și puțin șampon. Apoi uscați-l cu föhnul, folosindu-vă de o perie circulară. 
În felul acesta, coafura va căpăta un aspect proaspăt și îngrijit, cu efort minim.
10 Părul din calotă stă lipit de cap
Ajutor rapid: puneți 3 bigudiuri mici pe părul din calotă și prindeți-le cu clești. O altă variantă: atunci când vă uscați părul, ridicați șuvițele și alternați aerul cald al föhnului cu aerul rece, începând de jos în sus. Taparea părului cu un pieptene cu dinții rari este de asemenea o soluție practică și foarte rapidă.
11 Nici drept, nici creț
Îndreptarea părului creț se dovedește de multe ori o ac-țiune eșuată. Părul nu are nicio formă – nu este nici creț, și nici drept. Cea mai sigură metodă este cea cu placa de întins părul, însă, aceasta este neprietenoasă cu părul nostru. Iată o alternativă: aplicați spumă pe toată lungimea șuvițelor de păr, puneți șuvițele pe bigudiuri mari și apoi uscați-le cu aerul cald al föhnului.
12 Ce pot face când părul miroase urât după o petrecere?
Dacă timpul nu vă permite să vă spălați pe cap imediat după petrecere, aveți la dispoziție două variante: fie folosiți un spray special împotriva mirosurilor îmbibate în păr, fie folosiți föhnul pe o treaptă cu aer cald. Jetul de aer cald distruge moleculele urât mirositoare din păr și îi conferă acestuia un aer proaspăt.
13 Părul meu se electrizează!
Atunci când este frig, părul se electrizează foarte ușor. Pentru a evita acest lucru, folosiți în mod regulat un balsam hidratant și pieptănați-vă cu o perie sau un pieptene din lemn.
14 Cum scap 
de tentele roșietice?
Decolorarea și expunerea la soare pot conduce la apariția unor tente roșietice pe părul vopsit. Puteți scăpa de ele dacă aplicați o vopsea în nuanțe de gri, care să neutralizeze tenta roșiatică.
15 Culoarea nu durează
Probabil că nu o protejați suficient. Ra–zele UV degradează, în timp, intensitatea culorii. De aceea, trebuie să folosiți un șampon și un balsam speciale pentru părul vopsit.

 

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

10 reguli pentru un ten fara riduri

Next:

Ingrijirea pielii de la A la Z, Ce este cel mai important sa stii!

You may also like

Post a new comment