13 semne care îţi spun că ai inima bolnavă

24 February of 2020

La nivel mondial, bolile de inimă constituie principala cauză de deces. Ceea ce este și mai grav este că stilul de viață al omului modern provoacă apariția maladiilor cardiace la vârste din ce în ce mai mici.

Destul de dificil de identificat, simptomele bolilor de inimă variază de la o persoană la alta, în funcţie de sex şi vârstă. Există 13 semne care îţi spun că ai inima bolnavă şi care nu trebuie ignorate. Dacă constați că ai toate aceste simptome, este foarte bine dacă vei merge la un cardiolog care să evalueze în mod concret situația și care să-ți oferă un plan care să te ajută să ții sub control problemele și să previi agravarea lor.

Și mai important este faptul că inima femeilor este mult mai solicitată. Astfel sarcina și menopauza sunt momente de mare stres pentru sănătatea inimii. În plus întervalul de vârstă între 40 și 50 de ani este cel mai riscant pentru că pot să apară hipertensiune arterială, diabetul, hipercolesterolemie şi obezitatea, toate fiind factori agravanți pentru imină.

Principalele simptome care pot indica suferență cardiacă

1. Anxietate – este o stare de emoție, agitație continuă, aparen inexplicabilă, care poate fi un semn al afecțiunilor cardiace.

2. Durere în piept – angina este cel mai comun simptom al afecțiunilor cardiace. Durerea poate să fie continuă și difuză sau acută.

3. Tuse – dacă este persistentă şi aveţi respiraţie şuierătoare, este posibil să suferiţi de insuficienţă cardiacă.Acest gen de tuse poartă numele de tuse cadiacă, plămânii fiind organul care reacționează cel mai repede la tulburări și afecțiuni cardiace.
4. Ameţeală – starea poate merge până la leşin şi pierderea cunoştinţei şi pot apărea tulburări de ritm cardiac.

5. Oboseală – dacă persistă fără motiv, constituie un semnal de alarmă. Chiar dacă anu ai condiție fizica, ar trebui să poți urca două etaje cu ușurință. dacă rămâi fără aer și gâfâi dupe efort de intensitate mică, atunci ai semnul clar al unoe probleme cardiace.

6. Greaţă – când apare nejustificat, pe fondul lipsei poftei de mâncare şi este, uneori, asociată cu balonarea abdominală, există riscul să suferiţi de insuficienţă cardiacă.

7. Resprație grea. Dacă ai sentimentul că la inspirație, nu aduci sufievt aer în plămâni acesta poate să fie un semn de oboseală cardiacă cronică și posibile afecțiuni cardiace.

8. Durerea ascuțită, la nivelul degetelor de la mâini. Poți simtii junghiuri în degetele mâinilor. De regulă senzația trece foarte repede și nu este luată foarte serios în seamă, dar acesta poate să indice probleme cardiace care tind să devină cronice.

9. Palpitațiile. Până la un punct, acesată sezatie de fluture în piept este banală, dar dacă are frecvent, durează mult, sau este asociată cu o vagă senzație de amețeală, poate indica tulburări de ritm cardiac, care neidentificate și netratate se agravează.

10. Picioare umflate. Toți avem în mai mică sau mai mare măsură picioarele umflate după o zi de muncă, dar persoanele care au probleme cardiace vor remarca cdlar asta. Se umflă mai ales laba piciorului, glezna pentru că inima nu poate susține activitatea venoasă.

11. Tendința de a acumula apă în țesuturi este un alt semn care indică posibile afecțiuni cardiace. Incapacitatea de elimina excesul de apă este o dovadă a deficitului de activitate renal ca urmare a unei disfuncții cardiace cronice.

12. Ameteala la schimbarea poziției, din culcat, în picioare, poate să indice posibile afecțiuni cardiace, inima nefiind capabilă se preia rapid un volum mai mare de sânge.

13. Afecțiunile cardiace au o importantă componentă ereditară. Dacă părinții tăi au avut afecțiuni cardiace grave, nu este exclus să fii predispus/ă la rândul tău. Un stil de viață dezordonat, fumatul, lipsa de activitate fizică, infecțiile netratate, probleme metabolice grave, diabetul care nu este ținut sub control pot fi factori care să declanșeze afecțiuni cardiace.

Citeste si: Secrete ca sa ramai tanara

foto: pixabay.com/text exclusiv online: Otilia Ignat

Comments

comments

Previous:

Boabele de Aҫaí combat malaria, ajută dieta și previn cancerul

Next:

Boli psihice bizare pe care nu le vei crede sunt reale

You may also like

Post a new comment