12 motive ca să mananci banane

11 January of 2016

Se găsesc pe toate drumurile și suntem atât de obișnuite cu ele că parcă nu ne mai vine să le cumpărăm. Dar bananele sunt atât de sănătoase și de benefice pentru noi încât ar trebui să le acordăm mai multă atenție.

Iată câteva motive numai bune ca să reconsideri desertul tău obișnuit sau chiar snack-ul dintre mese și sa alegi sa mananci banane.

1. Bananele te ajută să scapi de depresie pentru că ele conțin tryptophan, o substanță care în organismul nostru se transformă în serotonină, hormonul fericirii. Tot datorită acestei substanțe poți scăpa și de durerile de cap.

2. Înainte de fiecare antrenament la sală sau înainte de a începe o activitate sportivă solicitantă, mănâncă două banane potrivite ca dimensiune. Ele îți vor asigura energia necesară pentru a acoperi efortul depus.

3. Banana te poate proteja împotriva durerilor musculare sau a cârceilor care ți se pun noaptea la picior.

4. Aceste fructe exotice te ajută să-ți menții sănătatea oaselor împiedicând pierderea de calciu din organism.

5. Bananele te ajută să nu mai transpiri abundent, te protejează împotriva diabetului de tip 2, te ajută dacă ai pierdut fără să vrei în greutate, întărește sistemul nervos și datorită aportului semnificativ de vitamina B6 corpul tău produce globule albe (leucocite).

6. Bananele conțin și mult fier, de aceea sunt foarte bune dacă suferi de anemie.

7. Bogate în potasiu și sărace în sare, bananele sunt recunoscute pentru proprietățile lor de a scădea presiunea arterială.

8. Pectina din banane te va ajuta dacă ai probleme digestive.

9. Tocmai din motivul de la punctul anterior, bananele acționează ca un probiotic, stimulând dezvoltarea bacteriilor bune care creează flora intestinală.

10. Bananele sunt singurele fructe care consumate crude nu pot duce la producerea ulcerului.

11. Cercetătorii au descoperit că printre toate beneficiile bananelor, acestea au și rolul de a spori atenția și puterea de învățare.

12. Sunt pline de antioxidanți iar rezultatele acestui fapt sunt foarte cunoscute.

Acestea au fost doar cateva dintre cele mai importante motive pentru care este indicat sa mananci banane, frecvent si, daca s epoate, in fiecare zi.

Citeste si:

Articol exclusiv online
Text: Ada Oprea
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Dieta cu fasole sau fasolea in dieta

Next:

Totul despre stafide

You may also like

Post a new comment