11 reguli de politețe

11 October of 2016

11 reguli de politețe 
(modernă) – Să ne purtăm frumos unii cu alții? Iată o provocare a lumii moderne! Căci curtoazia a dispărut de mult, toți suntem grăbiți, nervoși, 
lipsiți de răbdare și de tact.

Politețea poate fi un atu. Iar tu ai posibilitatea, în acest fel, să te remarci imediat. Ceea ce vei citi mai jos este un scurt ghid al celor mai 
importante maniere moderne, apreciate și recompensate (măcar cu un zâmbet).

1 Vizita. Ți s-a întâmplat vreodată să te trezești cu musafiri la ușă când ți-e lumea mai dragă? Nu te-a de­ran­jat chiar atât de tare, dar erai nearanjată, îmbrăcată sumar și fără chef de socializare. De aceea, eticheta cere ca orice vizită să fie anunțată în prealabil de un telefon. Sau măcar printr-un SMS.

2 13 accesorii. E numărul maxim permis, inclusiv butonii de la cămașă (da, și femeile poartă așa ceva!). Pentru o seară sofisticată care cere mănuși fine, poți purta o brățară peste acestea, dar niciodată un inel. 
Cu cât evenimentul are loc mai târziu 
în noapte, cu atât mai scumpe trebuie să fie bijuteriile.

3 La restaurant. O femeie care 
invită la prânz (cină ori brunch) un partener de afaceri (indiferent de sex) va plăti în mod automat. Când cineva lansează invitația „hai la masă!“ 
înseamnă că fiecare va plăti propria consumație.

4 Regimul. În cazul în care ești invitată la o masă mai sofisticată sau 
simandicoasă, nu poți refuza mâncarea sau un pahar cu vin ori șampanie invocând faptul că ești la dietă. Este nepoliticos. Accepți, iei o gură și te oprești.

5 Geanta. O geantă normală nu se ține niciodată în poală dacă te așezi. Un clutch mic și elegant se poate pune pe masă, iar o geantă gen poștaș se agață de spătarul scaunului. Servieta va sta întotdeauna pe jos.

6 Camera. Dacă ești la birou sau 
într-un spațiu oficial și trebuie să intri într-o încăpere, bați la ușă. Chiar și atunci când aceasta este deschisă. 
În schimb, copiii trebuie educați să ciocănească chiar dacă se află acasă și vor să intre în dormitorul tău sau în baie.

7 Liftul. Femeile intră primele. Însă la ieșire vor păși primele acele persoane care se află mai aproape de ușă.

8 Secretele. O femeie nu va dezvălui niciodată unele aspecte legate de viața ei în fața persoanelor străine. Mă refer la vârstă, stare materială, probleme de familie, sănătate ori relații de iubire.

9 Tabuurile. În cadrul unor discuții formale neimportante („small talk“, cum zic americanii), o femeie nu va discuta niciodată despre opiniile ei religioase sau politice.

10 În mașină. Fie că are șofer, fie că se află în taxi, o femeie se va așeza pe locul din spatele conducătorului auto. Acum câteva zeci de ani, scaunul VIP era considerat cel din dreapta spate, dar regula nu se mai aplică acum.

11  Hainele. O lady adevărată 
poate purta în interior o pălărie sau mănuși. Dar niciodată o șapcă sau mănuși cu un singur deget.

  1. Cum reacționezi la stres? – test online
  2. Esti sotia ideala? Test!
  3. Cât de fericită poți fi?
  4. Test: Tot cu el 
te-ai căsători?

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

12 idei simple care-ti inseninează viata

statuie, demon, injuri

Next:

Beneficiile psihologice ale… înjurăturilor

You may also like

Post a new comment