11 întrebări pentru Cristina Șoloc

03 July of 2013

TVR
TVR

TVR

Vremea amazoanelor nu a trecut nici măcar în epoca iPod touch-urilor. O demonstrează femeile curajoase care se pricep să strunească de minune caii… putere. Printre ele și Cristina Șoloc, prezentatoarea emisiunii „Motomagia“ de pe TVR 2.
  Ce faci în timpul tău liber?
Cristina Șoloc: Îmi împart timpul între familie, prieteni, distracție și relaxare, în ordinea priorităților. Dacă reușesc să le împac pe toate în interval de o săptămână, consider că am avut o săptămână perfectă. Indiferent însă de activitățile pe care le bifez într-o zi, nu renunț la partea de relaxare. Am învățat cât de important e să nu uiți de acele câteva clipe de răgaz, în care să te încarci pozitiv pentru ziua următoare.
  Ce înseamnă pentru tine norocul?
Cristina Șoloc: Norocul și-l face omul singur, cu mintea, prin încrederea pe care o are în el însuși, prin ceea ce transmite spre Univers și prin ceea ce atrage singur asupra lui. Când mintea crede și transmite ce trebuie, apar și oportunitățile. De aceea se spune că norocul e al oamenilor curajoși, pentru că ei îndrăznesc să creadă cu tărie. Personal, îmi place să invoc norocul.
  Cum trăiește o perfecționistă ca tine într-o lume superficială?
Cristina Șoloc: De unde ai dedus că sunt perfecționistă? Nu că n-aș fi, dar numai în raport cu mine, pentru că e plăcută satisfacția lucrului bine făcut. Însă m-am autoeducat să nu caut obsesiv acest lucru la alții.
  Îți cunoști defectele? Cum le maschezi?
Cristina Șoloc: Defectele mele sunt, în mare, defectele zodiei Leu. Le-am identificat, le-am analizat… pe cele mai „dăunătoare“ (gen orgoliu nemăsurat) încerc să le țin sub control, iar cu celelalte m-am împăcat. Nu încerc neapărat să le maschez, ci fac tot posibilul să-mi valorific calitățile, care sunt în număr mai mare decât defectele.
  Care e primul lucru pe care-l faci dimineața?
Cristina Șoloc: Mă uit pe fereastră să identific soarele, ca să-mi dau seama cum va fi ziua mea.
  Ce iei întotdeauna, cu tine, într-o călătorie?
Cristina Șoloc: Telefonul, cardul și actul de identitate.
  Care-i cea mai mare obsesie a ta?
Cristina Șoloc: Cea mai mare obsesie a mea în adolescență erau buzele și eram hotărâtă să-mi fac, când voi fi mare, o operație de micșorare a buzelor. Noroc că, între timp, moda le-a transformat într-un atu și n-a mai fost nevoie.
  Al cui număr de telefon îl știi pe de rost?
Cristina Șoloc: M-ai prins! Știu doar trei numere pe de rost. Mobilul meu, fix-ul de-acasă și telefonul fix al părinților mei. De ce mi-aș încărca memoria cu asemenea lucruri, când am nevoie de loc pentru informații și amintiri cu adevărat importante?
  Ce ți-ai propus să faci și nu ai reușit până acum?
Cristina Șoloc: O emisiune de călătorii și turism. Dar n-am reușit încă doar pentru că mi-a venit ideea de curând.
  Îți place să gătești?
Cristina Șoloc: Nici n-am prea intrat în bucătărie până să-l am pe Alexandru. Abia atunci am descoperit că și în bucătărie poți avea satisfacția lucrului bine făcut. În plus, am constatat cu surprindere că nu sunt nici atât de neîndemânatică pe cât credeam eu, așa că în ziua de azi, gătesc cu drag pentru familia mea, și uneori pentru prie­teni, aproape orice, în afară de dulciuri.
  Ce faci când te strâng pantofii?
Cristina Șoloc: Îi scot. N-am avut niciun stres să mă întorc acasă, pe Calea Victoriei, desculță, gătită de party și cu pantofii în mână. A fost amuzant să observ reacția trecătorilor.
Ivana Iancu

Comments

comments

Previous:

Cetatea Câlnic – șapte veacuri de istorie

Foto: Cristian Niculescu

Next:

Schitul din ținutul chihlimbarului – Aluniș (Colți)

You may also like

Post a new comment