10 recomandări pentru a alege un glucometru bun

04 January of 2021

Ce marcă de glucometru aleg?

Așa cum bine știm, glicemia este dată de concentrația glucozei din sânge. Glucoza rezultă din procesul metabolic efectuat de organism prin digerarea alimentelor ce au în compoziție carbohidrați. Aceasta este absolut necesară pentru buna funcționare a creierului.

Un nivel al glicemiei peste valorile normale va apărea în cazul dezvoltării unui diabet zaharat, iar o glicemie scăzută poate apărea în lipsa alimentației pentru mai multe ore la rând, dar poate indica și anumite afecțiuni. Așadar, este foarte important să ne măsurăm nivelul de glucoză din organism, fie că suferim sau nu de diabet. Monitorizarea frecventă a glicemiei este un pas esențial în prevenirea, cât și tratarea acestei boli, fiind și o bună modalitate de a ne verifica starea de sănătate, Pentru cei care au într-adevăr această boală, ținerea sub control a nivelului de glicemie din sânge este esențială pentru menținerea unei bune stări de sănătate.

Pentru a ne putea măsura glicemia în orice moment, este nevoie să deținem un glucometru – un aparat care ajuta la măsurarea rapidă a nivelului de glucoză din sânge. Pentru că este un instrument care ne verifică starea de sănătate, este absolut necesar să alegem un glucometru calitativ și eficient. În ultimul timp, odată cu avansul tehnologic, au apărut glucometre mici, compacte și care generează date exacte și precise legate de glicemie pe afișajul acestora.

Întrebarea multora dintre noi este, însă, cum alegem un glucometru bun? Ce marcă ar trebui să fie și de ce ar trebui să ținem cont când îl alegem? Ei bine, în oferta Catena Pas cu Pas avem o gamă largă de glucometre, care se diferențiază de celelalte de pe piață prin calitatea și profesionalismul cu care au fost create, așa încât utilizarea lor să fie facilă și testarea glicemiei să dea rezultate rapide și precise. În cele ce urmează, iată câteva recomandări de glucometre care își fac foarte bine treaba.

Top 3 mărci glucometre

1.Bionime este o marcă de glucometre de ultima generație, având integrate niște funcții avansate. Tehnologia unică pentru teste cu sistem de autocodare o diferențiază față de celelalte mărci de glucometre existente pe piață. De exemplu, glucometrul Bionime GM550 se remarcă prin construcția inteligentă și rezultatele exacte, ce vor fi echivalente cu rezultatele pe care le putem obține dacă măsurăm glicemia în condiții de laborator. Diferența este că putem avea control asupra glicemiei din confortul casei noastre și cu ajutorul unor instrumente digitalizate, cu care se operează foarte ușor, în termen de câteva secunde.

2. Fora este o marcă de glucometre foarte ingenios construite. Modelul de glucometru Fora GD50 are capacitatea de a memora până la 450 de valori legate de data și ora la care a fost făcută testarea și este dotat cu o tehnologie de tip ASSI prin intermediul căreia absoarbe instantaneu picătura de sânge. Măsurătorile generate sunt foarte precise. Această marcă deține și o variantă slim de glucometru, foarte practic și modern, pe care îl putem lua oriunde, modelul Fora G71A.

3. Codefree oferă glucometre de înaltă calitate, care utilizează o cantitate foarte mică de sânge, afișând rezultatul testării în doar 5 secunde. Mai mult decât atât, glucometrul Codefree memorează 500 de teste efectuate, având capacitatea de a afișa chiar și media rezultatelor calculate. Ceea ce îl diferențiază de celelalte glucometre este o setare ce permite avertizarea în caz de hipoglicemie sau hiperglicemie, existând posibilitatea de a seta 4 alarme de testare.

Recomandări de care să ții cont dacă vrei un glucometru bun

Alegerea glucometrului potrivit pentru noi trebuie să țină cont de anumite aspecte esențiale, pentru a ne bucura de o experiență plăcută și eficiența când îl utilizăm.

În primul rând, contează foarte mult cât de ușor se poate folosi. Dacă nu vă descurcați prea bine cu dispozitivele tehnologice în general, ar fi bine să alegeți un glucometru care să aibă textele integrate în el. Pe de altă parte, un aspect important îl reprezintă ușurința cu care se pot citi rezultatele. Pentru cei în vârstă sau care au probleme cu vederea, există glucometre cu citire vocală a rezultatelor.

Apoi, cantitatea de sânge utilizată de glucometre este un criteriu relevant, pentru că dacă vă fi nevoie de o cantitate mică de sânge pentru testare, nu veți fi nevoit să repetați procesul de testare.

Pentru cei care au nevoie să își monitorizeze glicemia regulat, un glucometru cu funcția de memorare a rezultatelor și cu capacitatea de a reda o medie a acestora, va fi de bază în încercarea de a ține sub control boala. Astfel, aceste fluctuații memorate pot fi descărcate pe telefon sau pe computer și pot fi analizate și de către medic.

Un alt lucru de care trebuie să ținem cont atunci când alegem un glucometru este viteza de citire a rezultatelor, fapt ce poate face diferența în cazul unor complicații grave la schimbarea glicemiei.

Un glucometru va folosi benzi de test, ace, soluție de control sau alte accesorii a căror disponibilitate pe piață trebuie să o verificăm, așa încât să le putem procura fără probleme atunci când avem nevoie.

Ultimul, dar nu cel mai puțin important criteriu de selecție al celui mai bun glucometru este prețul. Raportul calitate-preț își va spune cuvântul în acest sens, dar vom ține cont și de prețul benzilor de test, fără de care glucometrul nu poate performa.

 

Sursă: Agenția SeoPower

Sursă foto: Shutterstock

Comments

comments

cura de slabire

Previous:

Beneficiile curei de slăbire și cum o faci corect

Next:

De ce doare inima? Află ce este important să știi

You may also like

Post a new comment