10 orașe incredibil de frumoase de adăugat pe lista de călătorie

10 March of 2020

Visezi să faci o vacanță într-unul dintre orașele de basmul din Europa? Atunci iată ce îți recomandăm:

1. Manrola, Italia

Un sătuc din Cinque Terre, plin cu case colorate, sculptate în ziduri de piatră de-a lungul coastei mediteraneene, Manorola arată ca într-o carte poștală. Această comunitate mică de pescari este cunoscută pentru vinul fantastic, picturile lui Antonio Discovolors și pentru faptul că mașinile nu au voie în sat. Parchează în afara localității sau vino aici cu vaporul și pornește într-o aventură uimitoare!

2. Colmar, Franța

Din secolul al IX-lea, acest oraș spectaculos de colorat a fost cunoscut ca „Mica Veneție” datorită rețelei sale de căi navigabile și a străzilor medievale pietruite. Vizitează satul alsacian, renumit pentru vinurile sale rafinate și brutăriile locale (cu bucate de inspirație germană și franceză) sau admiră farmecul structurilor arhitectonice neo-baroce și gotice ale clădirilor

3. Hallstatt, Austria

Una dintre cele mai vechi comunități din Austria (datând din anul 5000 î.e.n.), Hallstatt este un oraș de poveste așezat în munți, care prezintă o istorie minieră ce se întinde pe o mie de ani. Prosperitatea Hallstatt-ului este evidentă datorită clădirilor sale frumos ornate și îngrijite. Cadrul natural este superb, orașul fiind așezat între munți pe malul unui lac (Hallstatter).

4. Bibury, Anglia

Cuibărit frumos în regiunea înfloritoare, verde și deluroasă a orașului Cotswold, Bibury este cunoscut drept cel mai fotogenic oraș al Angliei. Orașul datează de sute de ani. Având pajiști verde-smarald și case de piatră antice, acest oraș te va îndepărta de tumultoasa viață a metropolelor. Vizitează Arlington Row, cartier renumit pentru zona pitorească a orașului și căsuțele colorate din secolul al 17-lea.

5. Giethoorn, Olanda

Giethoorn înseamnă farmecul rustic, frumusețea neatinsă și viața simplă. Orașul amplasat în Overijssel nu are drumuri și este interconectat printr-un sistem de canale navigabile. Fiecare casă este așezată pe mici insule private. Poți ajunge doar pe apă sau pe jos, deoarece vehiculele sunt parcate în afara orașului. Așteaptă-te la canale frumoase și ferme interesante (au acoperișurile acoperite cu paie) construite de fugarii mediteraneni din secolul al XVIII-lea. Fanfara din 1958 a adus orașului o faimă mondială.

6. Dinant, Belgia

Așezat între râul Meuse și o cetate, Dinant este cunoscut pentru arhitectura uimitoare și priveliștile superbe ale munților. Bucură-te de o excursie de o zi și fă o incursiune la cascadele Grotto of Dinant sau îndreaptă-te spre Sanctuary of Beauraing (unde poți savura o băutură într-una dintre cafenelele locale în aer liber).

7. Lungern, Elveția

Situat la 2.000 m altitudine, pe malul pitorescului Lac Lungern, acest oraș muntos pare desprins din basme. În afară de fermecătorul sat Lungern, această regiune include așezările Burglen și Kaiserstuhi, cătunul Obsee (cu case în stil vechi) și alte comunități uimitoare și minuni naturale.

8. Reine, Norvegia

Această comunitate mică de pescari este situată în Arhipelaho Lofoten, un grup uimitor de insule din Cercul Arctic. Găzduind o populație de aproximativ 300 de oameni (da, ai citit bine), acesta este un loc minunat pentru a te bucura de o vacanță relaxantă, pentru a mânca în mijlocul naturii și pentru a asista la fenomenul spectaculos al aurorei boreale.

9. Lauterbrunnen, Elveția

Situat într-una dintre cele mai pitorești văi ale Alpilor, Lauterbrunnen este amplasat între roci gigantice și vârfuri golașe de munte. Cu peste 72 de cascade, văi izolate și pajiști alpine, orașul poate oferi o vacanță pe cinste. Du-te la ghețarul rummelbach (străbătând munții și ajungând pe platformele de vizionare) și fă o plimbare cu telecabina de la Stechelberg la Muntele Schilthom pentru priveliști uimitoare.

10. Rothenburg der Tauber, Germania

Rotherburg der Tauber este un oraș din Bavaria, Germania, situat strategic între Munchen și Frankfurt. Faimos pentru centrul său medieval, zidul orașului s-a păstrat intact din secolul al XIV-lea. Mergi în aglomerata piață centrală, vizitează Turnul Primăriei din secolul al XIII-lea, Muzeul Criminalității și Biserica Sf. Iacob.

Sursa foto: pixabay.com/Articol exclusiv online, text: Ada Oprea

 

Comments

comments

Previous:

Altarul închinat lui Romulus, descoperit la Roma

Next:

Cea mai veche piramidă din Egipt se redeschide publicului după 14 ani

You may also like

Post a new comment