Cand ai stat ultima data in natura, fara sa faci nimic, fara sa te grabeasca nimic, fara sa ai nici o grija? Doar sa stai sa repiri, sa auzi si sa privesti!
Am adunat 10 motive pentru care să îți petreci timpul în afara casei, în natură. In fapt sunt 1000 de motive…
1. Urmărește soarele de primava/vara/toamnă/iarna și bucură-te de el! Răsăritul poate fi frumos și în diminețile mai aspre de toamnă, nu numai primavara.
2. Îți îmbunătățești abilitățile sociale. Cine petrece mai mult timp în aer liber este capabil să contruiască o comunitate. În loc să te blochezi în casă la televizor sau la calculator, ieși la aer! Aleargă, plimbă-te, joacă-te! Sau dă o fugă la munte!
3. Afară te poți relaxa și poți elimina stresul. S-a dovedit că o perioadă suficientă de timp petrecută în afara casei te vindecă de neplăcerile fizice mai repede. Dar nu aștepta să te îmbolnævești ca să ieși în natură. Activitæțile din afara casei pot deveni un obicei de familie, plimbările în parc sau în natură un mod de destresare a pærinților, de bucurie a copiilor. De trei ori pe săptămână dac ieși te va ajuta să te relaxezi și să lupți împotriva stresului în mod natural.
4. Natura îți aduce amuzament în viața de familie. Indiferent de vârstă, ocupație, aerul liber te face pozitiv și te poți bucura de viață mai mult. De ce? Pentru că activitățile din afara casei oferă aventură, entuziasm, încredere sporită în tine. Mai ales dacă includeți sporturi, explorări, drumeții și activități competitive.
5. Combate deficitul de atenție. Este dovedit că cei care petrec mai mult timp în natură au o memorie mai bună. Atenția lor este mai mare comparativ cu a celor care nu au contact cu natura. Crește productivitatea și performanțele școlare ale copiilor. Pentru că de afară vă veți întoarce la muncă/activități școlare mai plini de energie, mai calmi, mai focusați.
6. Aerul de afară este mai sănătos decât înăuntru. În casă există substanțele toxice de la vopsit, materialele de construcții, detergenți, plastice etc. E momentul ca sistemul tău respirator să se aprovizioneze cu aer proaspăt.
7. Ochii îți sunt mai odihniți. Dacă stai în casă, optezi pentru citit, TV, computer, ochii devin încordați, privirea obosită. Afară, ei se relaxează și se odihnesc, privirea devine mai limpede.
8. Stimulează creativitatea. Chiar și cei ne-artiști, pragmatici, se simt mai inspirați, creativi, productivi când se lasă absorbiți de frumusețea naturii.
9. Învață copiii sæ aprecieze mama-naturæ. În prezent, mulți copii petrec mai mult timp în casæ. Astfel apar copiii supraponderali și izolați de mediu, care socializează greu. Copiii care petrec timp cu ceilalți în aer liber sunt mai curioși, mai jucăuși și mai prezenți în viața celorlalți, învață mai mult despre viață. Așa că nu mai stați pe gânduri, ieșiți cât mai des cu copiii voștri. Aceasta înseamnă copii mai sănătoși, dar și relații mai bune de familie, pentru că petreceți timp cu ei.
10. Legătura cu natura crește apetitul pentru viață și pentru tine. Când te întorci de la țară, de la munte sau de la plimbat/alergat în parc, ceva pozitiv și puternic se petrece cu tine. Ai sentimentul că înțelegi mai bine ce se întâmplă în jur, devii mai conectat la realitate. Întoarcerea din natură îți dă un sentiment de împlinire personală.
Atat! Pentru moment….
de Oana Pescaru
Comments

Previous:
Nu acumula nemulțumiri și frustrări. Uneori este bine să-ți exprimi furia în relația cu partenerul!

Next:
Cum influenţează sarcina cariera unei femei
You may also like
-
20 Dec
Pleci cu bebe în vacanța de Crăciun? Iată ce trebuie să iei neapărat cu tine
FamilieSărbătorile de iarnă sunt cu siguranță cel mai așteptat moment al anului. Ele vin cu ...
-
24 May
Pasiune în căsnicie
Relații și sexLa început era pasiune pură, acum a devenit familiar, ba chiar plictisitor… Ce să faci? ...
-
23 Aug
O rutină nutrițională corectă și prietenoasă care să ne ajute să slăbim după naștere!
FamilieDupă momentul emoționant şi epuizant al naşterii, orice mămică îşi doreşte să revină cât mai ...
-
30 Mar
(P) Seturile pentru nou-născuţi, cea mai bună alegere în materie de biberoane
CopiiAlegerea biberonului pentru un nou-născut poate fi o sarcină descurajantă dacă nu ştii ce i ...