10 intrebări incomode despre dragoste

18 April of 2016

Dragostea este cel mai frumos lucru din lume. Dar în același timp este și cel mai complicat! Iar vârsta nu le rezolvă pe toate, întrebări avem mereu. Experții noștri dau răspunsurile!

Nu-i un pic cam devreme?
Acum trei săptămâni am cunoscut pe cineva pe net. Acum mi-a mărturisit că mă iubește. Nu-i un pic cam devreme?
S-a îndrăgostit de ce a cunoscut până acum din tine. Probabil că vorbești, reacționezi sau arăți așa cum își dorește el. Nu ești obligată să simți la fel în același ritm. O relație bună și de încredere se construiește de obicei treptat, în timp.

Primul pas?
Bărbaților le place să fie abordați sau nu? Prietenii îmi spun lucruri contradictorii: unii sunt încântați, alții vor să cucerească ei.
Ambele sunt adevărate. Dar cu cât un bărbat este mai în vârstă și de succes profesional, cu atât mai probabil este că va fi un „vânător“. Vrea să hotărască el cu cine va avea o relație. Bărbații tineri sunt mai relaxați din acest punct de vedere, dar și la ei contează mult felul în care procedezi: dacă te năpustești asupra cuiva fără preaviz, probabil că îl vei speria. Zâmbetul este cel mai bun început.

Pot să-l iert?
Prietenul meu m-a înșelat. Însă abia după ce am aflat despre asta a recunoscut că are o aventură. El susține că mă iubește în continuare și eu îl iubesc pe el, dar nu știu dacă îl pot ierta… Mai avem vreo șansă?    
În principiu, deja ți-ai răspuns la întrebare. Dacă ești sigură că încă îl mai iubești, în ciuda celor întâmplate, atunci vei putea să-l ierți la un moment dat. Dar acest proces necesită timp. Ar trebui să-i spui cât de tare te-a rănit aventura lui. Iar după aceea ar fi bine să închizi acest subiect și să nu-l mai deschizi niciodată, altfel el va eroda lent, dar sigur relația voastră.

Cum pot avea încredere în prietenul meu?
Sunt geloasă. Lucrurile stau prost cu prietenul meu actual, deoarece călătorește de multe ori singur, în interes de serviciu, și zice că asta mă va dezvăța de gelozie. Dar cum pot ști ce face când este singur?
De gelozie te poți vindeca doar tu singură, chiar dacă prietenul îți oferă suficiente ocazii pentru a face asta. Întărește-ți respectul de sine. Dacă ești convinsă că prietenul tău are destule motive să te iubească și să-ți fie fidel, atunci permite-i mai multe libertăți. Pentru ca parteneriatul vostru să funcționeze este necesar să ai încredere în el.

Să plec sau să rămân?
Îl iubesc mult pe prietenul meu, el însă nu prea. Se pare că-și petrece timpul cu mine așteptând încă dragostea cea mare. Asta mă doare și rațiunea îmi spune că ar trebui să plec. Dar nu reușesc. Mai am și parte de cel mai bun sex din viața mea. Ce să fac?    
Cu un om care te face să te simți iubită, sexul poate fi mult mai bun. Dar poți afla asta doar pe pielea ta. De aceea ideea de a te despărți pare a fi corectă în cazul de față. Cu timpul, dacă rămâi, chinul de a fi „pe locul doi” îți va roade foarte mult din încrederea în tine.

Prea bătrână?
După mai multe relații, sunt din nou singură. Mi-ar plăcea să mă îndrăgostesc, dar mi se pare că sunt prea bătrână pentru așa ceva, chiar ridicolă.
Situația ta este ideală pentru o dragoste. Nu mai crezi orice ți se spune, ai experiență și probabil genul de bărbați care te vrăjesc cu vorbe nu te face fericită. Acum ai șansa să cunoști un bărbat care are mai multe de oferit, nu doar câteva cuvinte frumoase. Dragostea nu este niciodată ridicolă, la nicio vârstă!

Zone tabu?
Am deschis de curând contul de e-mail al prietenului meu, pentru că aveam nevoie de niște date de acces. Când i-am povestit, s-a înfuriat cumplit. Nu are nimic de ascuns, dar spune că e vorba de principiu, există zone tabu. Are dreptate?  
În orice relație trebuie să existe un loc privat, personal, și anume pentru ambii parteneri. Conturile de e-mail și telefoanele mobile ale celuilalt nu trebuie cercetate, nici conversațiile cu prietenii. Toate acestea ar trebui să fie de la sine înțelese, nu să trezească suspiciuni.

Nu vrea copii
Sunt împreună de 11 ani cu prietenul meu. Eu doresc un copil, el nu. Îl pot constrânge?  
Este o chestiune problematică. Nimeni nu poate decide, din afară, dacă este mai dificil să ai un copil împotriva voinței proprii sau să nu ai un copil împotriva voinței proprii. Dacă dorința ta este foarte puternică, dă-i un an pentru a accepta ideea unui copil. Dacă nu vrea, ar trebui să-ți stabilești prioritățile și să-ți întemeiezi o familie cu altcineva.

Doar buni prieteni?
Bărbații și femeile pot fi prieteni buni? Sau va exista mereu o tensiune sexuală în aer?
Bineînțeles că bărbații și femeile pot fi prieteni. Și chiar dacă în aer plutește o tensiune sexuală, cei doi pot decide dacă vor să se facă dragoste sau nu în viitor. Ispitele pot fi depășite sau poți ceda în fața lor. E doar o chestiune de alegere.

E bărbatul vieții mele?
Sunt de jumătate de an împreună cu prietenul meu, dar nu mi-e foarte clar dacă este omul potrivit pentru mine. Cum pot afla?
Ar trebui să-ți „asculți inima“, adică senzațiile tale profunde, intuiția, instinctul. În fond, în situații amoroase nu alegem cu rațiunea, determinantă e simțirea. Dacă ai îndoieli, probabil că există motive pentru ele. Ceea ce înseamnă că el nu este bărbatul potrivit.

Citeste si:

 

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

9 sfaturi pentru o femeie singura

Next:

Ignora-i pe misogini si invata sa razi de ideile lor!

You may also like

Post a new comment